Kompletna oferta urządzeń, surowców do domowej i komercyjnej produkcji piwa
-
Wysyłamy do 48 godzin (2 szt.)
101,3 zł
-
Suszone drożdże winiarskie KITZINGER - wszystkie cele - na 50 litrów
(001.092.6)Kod produktu: 001.092.6. Suszone drożdże w torebkach 5 g, wystarczających na 50 l.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
14,6 zł
-
Wysyłamy do 48 godzin (4 szt.)
34,9 zł
-
Acidex VINOFERM 1 kg
(003.132.8)Kod produktu: 003.132.8. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
69,5 zł
-
Stabivit VINOFERM 100 g
(004.025.3)Specjalny produkt do stabilizowania wina po fermentacji. Zawiera pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu i kwas askorbinowy w idealnych proporcjach = prosty w użyciu (nie trzeba ważyć odrębnych ilości). Nie tylko zapobiega fermentacji butelkowej, ale też zapewnia ochronę przed utlenieniem i pleśnią. Produkt może zżółknąć podczas przechowywania oraz stać się ziarnistym, co nie wpływa na jego...
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
35,2 zł
-
Acidex VINOFERM 100 g
(003.130.2)Kod produktu: 003.130.2. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
21,7 zł
-
Knoty siarkowe - 10 sztuk
(022.007.9)Przeznaczone do sterylizacji drewnianych beczek, luk, itd. Dawkowanie: 1/2 knota na 100 l pojemności beczki.
Wysyłamy do 48 godzin (2 szt.)
20,1 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 25 g
(003.060.1)Kod produktu: 003.060.1. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
Wysyłamy do 48 godzin (2 szt.)
17,4 zł
-
Tannivin SUPERB Vinoferm 20 g
(005.012.0)Specjalna tanina dębowa, przeznaczona do poprawy bukietu i ciała wina. Ma działanie harmonizujące i stabilizujące kolor bez zwiększania goryczy, co umożliwia stosowanie większych dawek. Może być dodana w pierwszym staczaniu. Dawkowanie do czerwonego wina: 1-20 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań. Dawkowanie do białego wina: 1-5 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
78,4 zł
-
Granucol FA 100 g
(006.040.0)Granulowany węgiel aktywny pochodzenia roślinnego, specjalnej jakości do wina. Usuwa lub poprawia kolor, zachowując jednocześnie smak. Ma wysoką chłonność i jest łatwy do usunięcia, dzięki specjalnej strukturze granulatu. Dawkowanie: 1-3 g/10 l, dodaje się stale i mocno mieszając. Usunąć po 1 dniu filtrowania.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
25,2 zł
-
POLYCLAR V erbsloh 1 kg
(006.130.9)Czysty PVPP do leczenia wina lub piwa. PVPP to produkt nierozpuszczalny o specyficznej strukturze powierzchni, co czyni go wysoce chłonnym. Dodanie PVPP do wina obniża poziom polifenoli bez uszkodzenia struktury wina. Efektem tego jest produkcja bardziej stabilnych win, które przez dłuższy okres chronione są przed utlenieniem, zachowują jasną barwę i świeżość. Stosowanie PVPP obniża...
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
329,8 zł
-
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
31,7 zł