Beczka z francuskiego dębu 20 l, ze stojakiem i kranikiem

Beczka z francuskiego dębu 20 l, ze stojakiem i kranikiem

Opinie o produkcie: 4.18/5 (11x)

Twoja ocena:

Rząd profesjonalnych beczek wysokiej jakości, wykonanych przez 3 największą na świecie firmę stolarską !

810 zł z VAT

Numer magazynowy: 017.921.8

Orientacyjny czas wysyłki: 7 - 21 dni roboczych

Najwyższa jakość !

Wino dojrzewając w drewnianych beczkach ma niepowtarzalny smak wanilii i bardziej wyrafinowane wykończenie. 

Grubość drewna: 27 mm.
Pojemność: 20 l.
ø brzucha x wysokość: 34 x 43 cm.
ø otworu: 37 mm.
Specyfikacja: ze stojakiem i kranikiem.

Jak używać i utrzymywać drewniane beczki ?

Drewniane beczki nadają winu / piwu niepowtarzalny aromat. Źle utrzymywana beczka może prowadzić do problemów i infekcji. Dlatego bardzo ważna jest właściwa konserwacja. Poniżej przedstawiamy kilka porad.  

Przygotowanie / dezynfekcja nowej beczki

Napełnij beczkę roztworem 10 g kwasu winowego na 1 litr wody i pozostaw na 4-5 dni. Następnie opróżnij beczkę, dokładnie osusz i zdezynfekuj poprzez spalenie knota siarki. Natychmiast delikatnie napełnij beczkę winem. Nowe beczki zawierają dużo taniny, co uniemożliwia zbyt długie dojrzewanie wina - należy regularnie kontrolować smak !

Przygotowanie / dezynfekcja użytej beczki

Dokładnie oczyść beczkę za pomocą wody z sodą oczyszczoną (1 kg sody oczyszczonej na 10 litrów gorącej wody). Jesli to możliwe, użyj szczotki do szorowania na wyczyszczenie wewnętrznej ściany. Następnie dokładnie opłucz czystą wodą. Napełnij beczkę roztworem z 10 g kwasu winowego na litr wody i pozostaw na 2-3 dni. Następnie opróżnij beczkę, osusz i zdezynfekuj przez spalenie knota siarki (1 / 4 knota / 100 litrów).

Przechowywanie pustej beczki

Drewniane beczki nie powinny być przechowywane puste ! Nigdy nie pozostawiaj resztek wina w drewnianej beczce ! Po opróżnieniu beczki natychmiast opłucz ją czystą wodą. Pozostaw na jeden dzień do wyschnięcia i zdezynfekuj przez spalenie knota siarki (1 / 4 knota / 100 litrów). Przechowuj w wilgotnym i chłodnym miejscu (wilgotność 70%, 12-17°C). Wypal knot siarki raz na trzy miesiące.

Nowy komentarz

Kod kontrolny

i

* (Obowiązkowe)

Nowe pytanie do produktu

Kod kontrolny

i

* (Obowiązkowe)

Privacy preferences

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły

Nasza strona internetowa przechowuje dane na Twoim urządzeniu (pliki cookie i repozytoria przeglądarek) w celu identyfikacji Twojej sesji i osiągnięcia podstawowej funkcjonalności platformy, doświadczenia z przeglądania i bezpieczeństwa.

Możemy przechowywać dane na Twoim urządzeniu (pliki cookie i repozytoria przeglądarek) w celu zapewnienia dodatkowych funkcji poprawiających komfort przeglądania, przechowywania niektórych preferencji bez posiadania konta użytkownika lub bez logowania, korzystania ze skryptów i/lub zasobów stron trzecich, widżetów itp.

Korzystanie z narzędzi analitycznych pozwala nam lepiej zrozumieć potrzeby naszych gości i sposób, w jaki korzystają z naszej witryny. Możemy używać narzędzi własnych lub stron trzecich do śledzenia lub rejestrowania przeglądania naszej strony internetowej, analizowania narzędzi lub komponentów, z którymi wchodziłeś w interakcję lub z nich korzystałeś, w celu rejestrowania zdarzeń konwersji i tym podobnych.

Możemy używać plików cookie i narzędzi stron trzecich w celu ulepszania produktów i / lub usług naszych lub naszych partnerów oraz ich przydatności dla Ciebie w oparciu o produkty lub strony, które odwiedziłeś w tej witrynie lub na innych witrynach.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.