Suszone drożdże winiarskie BIOFERM ROUGE
Drożdże te są przeznaczone do fermentacji czerwonego, aromatycznego wina o wyższej produkcji estrów i kwasów tłuszczowych. Najczęściej wykorzystywane są do Cabernet Sauvignon, Pinot Noir oraz Merlot. Szybki start. Zawierają "zabójczy" współczynnik hamowania tzw. dzikich drożdży. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Zakres temperatur: 12-35°C. Dawkowanie: 2-3 g/10 litrów.
Suszone drożdże winiarskie BIOFERM
Dzięki wiloletniemu doświadczaniu BIOFERM stworzył szerego znakomitych suszonych drożdży, które oferują rozwiązanie dla każdego winiarza. Wolisz słodkie wina ? Potrzebujesz drożdży do niskich temperatur ? Lubisz mocne czerwone wino ? W ofercie mamy specjalne drożdże do każdego typu wina. Drożdże BIOFERM dostępne są jedynie w woreczkach próżniowych po 100 g, poza standardowymi opakowaniami 7 g. Woreczki próżniowe gwarantują maksymalną trwałość i żywotność.

31,86 zł
Nowy komentarz