Suszone drożdże winiarskie BIOFERM COOL
Drożdże zdolne do fermentacji wina w niskich temperaturach. Produkują wino słodkie o owocowym charakterze, gdy fermentują powoli w temperaturze 13-17°C. Fermentują od temperatury 8°C ! Dawkowanie: 2 g/10 litrów przy temperaturze > 15°C, 3 g/ 10 litrów przy temperaturze < 15°C.
Suszone drożdże winiarskie BIOFERM
Dzięki wiloletniemu doświadczaniu BIOFERM stworzył szerego znakomitych suszonych drożdży, które oferują rozwiązanie dla każdego winiarza. Wolisz słodkie wina ? Potrzebujesz drożdży do niskich temperatur ? Lubisz mocne czerwone wino ? W ofercie mamy specjalne drożdże do każdego typu wina. Drożdże BIOFERM dostępne są jedynie w woreczkach próżniowych po 100 g, poza standardowymi opakowaniami 7 g. Woreczki próżniowe gwarantują maksymalną trwałość i żywotność.

11,02 zł
Nowy komentarz