Suszone drożdże winiarskie BIOFERM DOUX
Drożdże do produkcji wina o większej zawartości cukru resztkowego. Utrzymując naturalną fruktozę nienaruszoną, poziom cukru resztkowego może wynosić 5-15 g/litr. Daje białe wina owocowe i delikatne wina czerwone. Nadają się również do win owocowych. Tolerancja na alkohol: 12-14%. Idealna temperatura fermentacji: 15-20°C. Dawkowanie: 2-3 g/10 litrów.
Suszone drożdże winiarskie BIOFERM
Dzięki wiloletniemu doświadczaniu BIOFERM stworzył szerego znakomitych suszonych drożdży, które oferują rozwiązanie dla każdego winiarza. Wolisz słodkie wina ? Potrzebujesz drożdży do niskich temperatur ? Lubisz mocne czerwone wino ? W ofercie mamy specjalne drożdże do każdego typu wina. Drożdże BIOFERM dostępne są w woreczkach próżniowych po 100 g oraz w standardowych opakowaniach 7 g. Woreczki próżniowe gwarantują maksymalną trwałość i żywotność.

58,59 zł
Nowy komentarz