Suszone drożdże winiarskie BIOFERM KILLER
Nadają się w szczególności do fermentacji win o wysokiej zawartości alkoholu. Fermentują konsekwentnie również przy niższych temperaturach i przy niskim poziomie cukru resztkowego. Drożdże do produkcji wina o większej zawartości cukru resztkowego. Osiągają bardzo dobre wyniki z winem Pinot Gris i Chardonnay. Idealną do fermentacji wtórnej i do win musujących. Zawierają "zabójczy" współczynnik hamujący dzikie dożdże. Tolerancja na alkohol: 16% obj. Szeroki zakres temperatur: 10-30°C. Dawkowanie: 2-3 g/10 litrów przy temperaturze > 15°C, 3 g/10 litrów przy temperaturze < 15°C.
Suszone drożdże winiarskie BIOFERM
Dzięki wiloletniemu doświadczaniu BIOFERM stworzył szerego znakomitych suszonych drożdży, które oferują rozwiązanie dla każdego winiarza. Wolisz słodkie wina ? Potrzebujesz drożdży do niskich temperatur ? Lubisz mocne czerwone wino ? W ofercie mamy specjalne drożdże do każdego typu wina. Drożdże BIOFERM dostępne są w woreczkach próżniowych po 100 g oraz w standardowych opakowaniach 7 g. Woreczki próżniowe gwarantują maksymalną trwałość i żywotność.

35,53 zł
Nowy komentarz