Suszone drożdże winiarskie BIOFERM AROMATIC
Drożdże specjalnie wybrane do produkcji bardziej aromatycznych win z tego względu, że wytwarzają więcej estrów, komponentów aromatu i gliceryny niż inne drożdże. Wspierają fermentację jabłkowo-mlekową - dzięki szybkiej autolizie komórek drożdży na końcu fermentacji. Dlatego też są idealne do stosowania owoców / winogron o wysokiej zawartości kwasu jabłkowego. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Szeroki zakres temperatur: 10-30°C. Dawkowanie: 2-3 g/10 litrów.
Suszone drożdże winiarskie BIOFERM
Dzięki wiloletniemu doświadczaniu BIOFERM stworzył szerego znakomitych suszonych drożdży, które oferują rozwiązanie dla każdego winiarza. Wolisz słodkie wina ? Potrzebujesz drożdży do niskich temperatur ? Lubisz mocne czerwone wino ? W ofercie mamy specjalne drożdże do każdego typu wina. Drożdże BIOFERM dostępne są w woreczkach próżniowych po 100 g oraz w standardowych opakowaniach 7 g. Woreczki próżniowe gwarantują maksymalną trwałość i żywotność.

7,56 zł
Nowy komentarz