Suszone drożdże winiarskie BIOFERM MALIC
Te nowe drożdże zmniejszają zawartość kwasu jabłkowego o więcej niż 50%! Zbyt duży poziom kwasu jabłkowego jest częstym problemem w winach owocowych. Wytwarza bowiem gorzki, cierpki smak. Używając tych drożdży, kwas jabłkowy jest w dużej mierze "zużywany" podczas fermentacji (1 g kwasu jabłkowego jest włączony do 0,03% alkoholu). BIOFERM MALIC zużywają 18 g cukru na 1% alkoholu oraz są idealne do win o niskiej zawartości alkoholu i wysokiej gęstości. Drożdże te mają neutralny profil aromatyczny. Tolerancja na alkohol: 14-15% obj. Zakres temperatur: 20-30°C. Dawkowanie: 2-3 g/10 litrów.
Suszone drożdże winiarskie BIOFERM
Dzięki wiloletniemu doświadczaniu BIOFERM stworzył szerego znakomitych suszonych drożdży, które oferują rozwiązanie dla każdego winiarza. Wolisz słodkie wina ? Potrzebujesz drożdży do niskich temperatur ? Lubisz mocne czerwone wino ? W ofercie mamy specjalne drożdże do każdego typu wina. Drożdże BIOFERM dostępne są w woreczkach próżniowych po 100 g oraz w standardowych opakowaniach 7 g. Woreczki próżniowe gwarantują maksymalną trwałość i żywotność.

58,59 zł
Nowy komentarz