Gelamust Vinoferm 1 l

Gelamust Vinoferm 1 l

Bez kazeiny, płynna mieszanka żelatyny i FVE przeznaczona do wczesnego usuwania "przeszkadzających" polifenoli i katechiny. Rezultat: jaśniejsze wino, zmniejsza ryzyko UTA (nietypowe starzenie), wspomaga klarowanie. Dawkowanie: 50-200 ml / 100 kg moszczu. Zaleca się dodanie preparatu po rozdrobnieniu. Osadzi się po 2-6 godzinach. Produkt ten jest alternatywą dla Mostgelatine, który zawiera kazeinę pochodząca z mleka i jest alergenem.

63,13 zł z VAT

EAN: 005.102.9

Jak wybrać najskuteczniejszy środek klarujący ?

Jednym z najwygodniejszych sposobów jest metoda prób i błędów: pobierz kilka próbek wina do klarowania i umieść je w probówkach. Do każdej probówki dodaj kilka ml lub g innego środka klarującego. Przygotuj jedną probówkę z winem / sokiem z pektoenzymem i jedną z alfa-amylazą (w owocach bogatych w skrobię). Pozostaw na kilka godzin po czym zobaczysz, który środek klarujący działa najlepiej.

Zaloguj się

Strona korzysta z plików cookies. More info