Właściwości:
- Wbudowany termometr (° C / ° F).
- Automatyczna kompensacja temperatury (ATC): -5 ° C do +90 ° C / 25 ° F do 194 ° F.
- Cyfrowy wyświetlacz pH i temperatura ze wskaźnikiem stabilizacji.
- 2 lub 3 punkty prostej kalibracji z automatycznym rozpoznawaniem kalibrowanej cieczy.
- Wielokrotnego napełnienia, płaskie elektrody, również do pomiaru pH ciał stałych i półstałych (skóra, mięso, sery, itd.). Napełnianie elektrody zwiększa jej żywotność. Elektroda należy wymienić tylko w przypadku uszkodzenia.
- Pomiar możliwy jest również przy niskim poziomie cieczy i na powierzchniach.
- Funkcja RENEW: ostrzeżenie o konieczności wymiany elektrody.
- Funkcja CAL: ostrzeżenie o konieczności wykalibrowania elektrody.
- Pamięć 15 pomiarów: pH i temperatury.
- Funkcja HOLD.
- Skala pH: 0,00 - 14,00 pH.
- Skala temperatury: -5 do 90 ° C / 25 do 194 ° F.
- Dokładność: ± 0,01 pH ± 1 ° C.
- IP67: wodoodporny.
- Automatyczne wyłączenie po 10 minutach.
- Ochronna osłona na elektrody, zapasowe membrany, instrukcja, 4 baterie Li-ion CR2032.
- Gwarancja: 1 rok na miernik, 6 miesięcy na elektrody.
Mogę zmierzyć pH zamiast kwasowości moszczu ?
Nie ! W produkcji wina, kwasowość jest wyrażana w gramach kwasu w winie / soku, zazwyczaj w gramach kwasu winowego na litr. Może to być mierzone tylko przy pomocy specjalnego wskaźnika, jakim jest np. błękitny wskaźnik Vinoferm®. Możesz jednak wykorzystać miernik pH w połączeniu z błękitnym wskaźnikiem: zamiast dodania błękitnego wskaźnika do momentu zmiany barwy na niebieską, dodaj błękitny wskaźnik do uzyskania pH 7.00. Metoda ta jest dokładniejsza. Miernik pH, błękitny wskaźnik i automatyczna biureta to profesjonalny zestaw do precyzyjnego pomiaru kwasowości.
Dodatkowe informacje
Kategorie: | Pomiar pH |
Długość opakowania: | 9 cm |
Szerokość opakowania: | 9 cm |
Wysokość opakowania: | 23 cm |
Waga opakowania: | 0.334 kg |
Brak komentarzy
Brak komentarzy

987 zł
Nowy komentarz