Dodatki piwowarskie
-
Chlorek wapnia 33% 100 ml
(055.035.0)Ten naturalnie czysty chlorek wapnia E509 (nadaje się do żywności) zawiera 33% chlorku wapnia, który jest często używany w browarach komercyjnych. Chlorki nadają piwu miękkiego, pełnego i słodszego smaku, natomiast wapń przyczynia się do flokulacji białek i stabilizacji smaku. Maksymalna ilość wapnia i chlorków, którą można dodać do piwa, wynosi 200 mg / l.
7 - 21 dni roboczych
20,1 zł
-
Siarczan wapnia 100 g
(055.021.0)Sól do uzdatniania wody. Obniża pH zacieru i zwiększa stałą twardość (jonów wapniowych) wody do gotowania. Dodanie 1 gramu na 10 l zwiększa stężenie soli o 23 ppm wapnia i 56 ppm siarczanu oraz zwiększa twardość wody o 58 ppm.
7 - 21 dni roboczych
15,6 zł
-
Siarczan magnezu 100 g
(055.027.7)Sól magnezowa do uzdatniania wody. Nieznacznie obniża pH zacieru. Dodanie 1 g na 10 litrów zwiększa stężenie soli o 39 ppm siarczanu i 10 ppm magnezu oraz zwiększa twardość o 41 ppm.
Wysyłamy do 48 godzin (2 szt.)
14 zł
-
7 - 21 dni roboczych
20,1 zł
-
Karmel 100 ml
(055.100.2)Naturalny barwnik złożony z czystego palonego cukru, który dodaje koloru do piwa, likieru, itd. Jest wysoko skoncentrowany, należy więc używać go z umiarem ! Wskaźnik koloru: 9500 EBC.
7 - 21 dni roboczych
29,5 zł
-
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
31,4 zł
-
Biały, rozdrobniony cukier kandyzowany 500 g
(007.083.9)Oryginalny cukier kandyzowany używany w wielu bielgijskich browarach. Dodaje niepowtarzalnego smaku. Odpowiedni do win, likierów i wypieków lub do wyroby własnego syropu z bzu.
Wysyłamy do 48 godzin (3 szt.)
27 zł
-
Brązowy, rozdrobniony cukier kandyzowany 500 g
(007.082.1)Oryginalny cukier kandyzowany używany w wielu bielgijskich browarach. Dodaje niepowtarzalnego smaku. Odpowiedni do win, likierów i wypieków lub do wyroby własnego syropu z bzu.
Wysyłamy do 48 godzin (6 szt.)
27 zł
-
7 - 21 dni roboczych
77,8 zł
-
Wysyłamy do 48 godzin (5 szt.)
34,5 zł
-
Biersol BREWFERM 100 ml
(055.015.2)Kod produktu: 055.015.2. Specjalny kieselsol do wytrącania białek z brzeczki piwnej. Dawkowanie: 3-5 ml / 10 litrów. Należy dodawać na końcu procesu warzenia. Może być wykorzystywany również do klarowania młodego piwa. Przechowywanie: chronić przed mrozem !
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
17,2 zł
-
Wysyłamy do 48 godzin (2 szt.)
46,7 zł