Dodatki piwowarskie
-
Chlorek wapnia 33% 100 ml
(055.035.0)Ten naturalnie czysty chlorek wapnia E509 (nadaje się do żywności) zawiera 33% chlorku wapnia, który jest często używany w browarach komercyjnych. Chlorki nadają piwu miękkiego, pełnego i słodszego smaku, natomiast wapń przyczynia się do flokulacji białek i stabilizacji smaku. Maksymalna ilość wapnia i chlorków, którą można dodać do piwa, wynosi 200 mg / l.
7 - 21 dni roboczych
18,3 zł
-
Siarczan wapnia 100 g
(055.021.0)Sól do uzdatniania wody. Obniża pH zacieru i zwiększa stałą twardość (jonów wapniowych) wody do gotowania. Dodanie 1 gramu na 10 l zwiększa stężenie soli o 23 ppm wapnia i 56 ppm siarczanu oraz zwiększa twardość wody o 58 ppm.
7 - 21 dni roboczych
14,8 zł
-
Siarczan magnezu 100 g
(055.027.7)Sól magnezowa do uzdatniania wody. Nieznacznie obniża pH zacieru. Dodanie 1 g na 10 litrów zwiększa stężenie soli o 39 ppm siarczanu i 10 ppm magnezu oraz zwiększa twardość o 41 ppm.
7 - 21 dni roboczych
13,7 zł
-
7 - 21 dni roboczych
21,3 zł
-
Kandyzowany syrop w płynie - ciemny, 1 l (1,35 kg)
(007.087.0 )Kandyzowany syrop 180-220 EBC. Orginalny cukier kandyzowany wykorzystywany w wielu belgijskich browarach. Daje piwu niepowtarzalny smak. Nadaje się również do wina, likierów i wypieków albo do produkcji własnego syropu z bzu.
7 - 21 dni roboczych
57,2 zł
-
Moździerz porcelanowy + tłuczek, średnica 16cm
(086.014.8)Moździerz wykonany jest z mocnej porcelany. Idealny do rozcierania ziół i przypraw. Chropowate wnętrze zapewnia dobre rozgniatanie ziół. Gładki, polerowany na zewnątrz.
7 - 21 dni roboczych
91,4 zł
-
Mech irlandzki 100 g
(150.249.1 )Ułatwia wytrącanie białek. Należy dodawać na końcu procesu warzenia chmielu. Dawkowanie: 5 g / 25 l brzeczki.
7 - 21 dni roboczych
31 zł
-
Mech irlandzki 25 g
(150.249.6)Ułatwia wytrącanie białek. Należy dodawać na końcu procesu warzenia chmielu. Dawkowanie: 5 g / 25 l brzeczki.
7 - 21 dni roboczych
19,2 zł
-
BREW BODY 500 g
(055.050.9)Oparty na maltodekstrynie. Zwiększa ciało piwa (i wina), poprawia utrzymanie piany. Dawkowanie: 25 g / l.
7 - 21 dni roboczych
24,4 zł
-
Karmel 100 ml
(055.100.2)Naturalny barwnik złożony z czystego palonego cukru, który dodaje koloru do piwa, likieru, itd. Jest wysoko skoncentrowany, należy więc używać go z umiarem ! Wskaźnik koloru: 9500 EBC.
7 - 21 dni roboczych
31,2 zł
-
BREWFERM Clarimalt 100 ml (130 g)
(055.105.1)100% naturalny ekstrakt z czarnego słodu. Poprawia kolor, smak i aromat. Wskaźnik koloru: 9000 EBC.
7 - 21 dni roboczych
27,2 zł
-
BREWFERM proszek do stabilizacji piany 100 g
(055.041.8 )Daje piwu lepszą i stabilniejszą pianę. Dodaje się tuż przed rozlewaniem. Dawkowanie: 4-8 g / 10 l./p>
7 - 21 dni roboczych
43,3 zł