Stabilizatory
-
Stabivit VINOFERM 100 g
(004.025.3)Specjalny produkt do stabilizowania wina po fermentacji. Zawiera pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu i kwas askorbinowy w idealnych proporcjach = prosty w użyciu (nie trzeba ważyć odrębnych ilości). Nie tylko zapobiega fermentacji butelkowej, ale też zapewnia ochronę przed utlenieniem i pleśnią. Produkt może zżółknąć podczas przechowywania oraz stać się ziarnistym, co nie wpływa na jego...
7 - 21 dni roboczych
35,5 zł
-
Stabivit VINOFERM 1 kg
(004.027.9)Specjalny produkt do stabilizowania wina po fermentacji. Zawiera pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu i kwas askorbinowy w idealnych proporcjach = prosty w użyciu (nie trzeba ważyć odrębnych ilości). Nie tylko zapobiega fermentacji butelkowej, ale też zapewnia ochronę przed utlenieniem i pleśnią. Produkt może zżółknąć podczas przechowywania oraz stać się ziarnistym, co nie wpływa na jego...
7 - 21 dni roboczych
185,6 zł
-
Winian potasu 100 g
(003.120.3)Czysty kamień winny. Dodaje się do jaśniejszych win w celu przeprowadzenia naturalnej stabilizacji na zimno: schładzając wino do < 4°C i dodając kamień winny (4 g / l). Czas reakcji: 4-6 godzin, po których wino należy przefiltrować. Wytrącenie kryształów kamienia winnego w zbiorniku zapobiega wytrącaniu kryształów w butelkowanym winie.
7 - 21 dni roboczych
32,6 zł