Stabilizatory
-
Sorbinian potasu VINOFERM Sorbistat 1 kg
(004.033.7)Stabilizator, który zapobiega fermentacji wina i soków owocowych. Wykorzystywany również do produktów mlecznych. Granulowany, łatwo rozpuszczalny. W winie: zawsze używaj z taką samą dawką siarczynu (Campden) ! Dawkowanie: 1-2 g / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
146,9 zł
-
Sorbinian potasu VINOFERM Sorbistat 100 g
(004.030.3)Stabilizator, który zapobiega fermentacji wina i soków owocowych. Wykorzystywany również do produktów mlecznych. Granulowany, łatwo rozpuszczalny. W winie: zawsze używaj z taką samą dawką siarczynu (Campden) ! Dawkowanie: 1-2 g / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
27,5 zł
-
Sorbinian VINOFERM 1 litr
(004.054.3)Ciecz konserwująca stosowana do ochrony świeżo wyciśniętego soku i warzyw marynowanych. Zawiera sorbinian potasu i benzoesan sodu. Dawkowanie: 3 ml / kg owoców ( lub litr soku).
7 - 21 dni roboczych
90,9 zł
-
Stabivit VINOFERM 100 g
(004.025.3)Specjalny produkt do stabilizowania wina po fermentacji. Zawiera pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu i kwas askorbinowy w idealnych proporcjach = prosty w użyciu (nie trzeba ważyć odrębnych ilości). Nie tylko zapobiega fermentacji butelkowej, ale też zapewnia ochronę przed utlenieniem i pleśnią. Produkt może zżółknąć podczas przechowywania oraz stać się ziarnistym, co nie wpływa na jego...
Wysyłamy do 48 godzin
36,7 zł
-
Stabivit VINOFERM 1 kg
(004.027.9)Specjalny produkt do stabilizowania wina po fermentacji. Zawiera pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu i kwas askorbinowy w idealnych proporcjach = prosty w użyciu (nie trzeba ważyć odrębnych ilości). Nie tylko zapobiega fermentacji butelkowej, ale też zapewnia ochronę przed utlenieniem i pleśnią. Produkt może zżółknąć podczas przechowywania oraz stać się ziarnistym, co nie wpływa na jego...
7 - 21 dni roboczych
195,8 zł
-
Winian potasu 100 g
(003.120.3)Czysty kamień winny. Dodaje się do jaśniejszych win w celu przeprowadzenia naturalnej stabilizacji na zimno: schładzając wino do < 4°C i dodając kamień winny (4 g / l). Czas reakcji: 4-6 godzin, po których wino należy przefiltrować. Wytrącenie kryształów kamienia winnego w zbiorniku zapobiega wytrącaniu kryształów w butelkowanym winie.
7 - 21 dni roboczych
34,4 zł