Rozdrabnianie
Rozdrabnianie jabłek
Rozdrabnianie jest kluczowym problemem, ponieważ jabłko samo w sobie ma dużą odporność na zgniatanie. Całe jabłka przed prasowaniem muszę być rozdrobnione w rozdrabniaczu na mniejsze części za pomocą noży. Powstałe w ten sposób ćwiartki jabłek, na drugim końcu rozdrabniacza cięte są nożami do wielkości, z której przy prasowaniu osiągniesz najwyższą ilość soku. Dla porównania, cięcie jabłka na plasterki nie jest odpowiednie do wyciskania soku, na drugiej stronie rozdrabniacze i miksery produkują zbyt delikatne puree do prasowania.
Z wyżej wymienionych powodów Farmarik wyselekcjonował specjalnie dla Ciebie cały rząd rozdrabniaczy przeznaczonych bezpośrednio do rozdrabniania owoców: od ręcznych aż po elektryckie, abyś mógł wybrać najodpowiedniejsze urządzenie do wyrobu planowanej ilości soku. Urządzenia te będą wykonywać swoją pracę szybko i efektywnie, a owoce będą miały odpowiednią konsystencję do prasowania.
HOBY - Ręczny rozdrabniacz dla domowych wyrobców
HOBY - Elektryczny rozdrabniacz dla domowych wyrobców
Tu znajdziesz ofertę naszego kompletnego wyposażenia do rozdrabniania owoców.
W celu kontunuowania kliknij tutaj Prasowanie.