Kompletna oferta urządzeń, surowców do domowej i komercyjnej produkcji piwa
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
100,3 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Bakterie do jabłkowo-mlekowej fermentacji MALOCID 25 g na 50 litrów
(001.300.3)Kultura do kontrolowanej fermentacji malolaktycznej. Zawiera wysokie stężenie bakterii Leuconostic Oenos, które przekształcają obecny kwas jabłkowy w kwas winowy. Zmniejsza to kwasowość, zmiękcza smak i zwiększa stabilność wina. Ta technika jest używana w branży od lat i jest teraz dostępna również dla domowych winiarzy! Dozowanie: 5 g/10 l wina. Dodaj do wina po fermentacji i przed klarowaniem.
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (5 szt.)
42,1 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
24,5 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (5 szt.)
34,6 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
108 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (2 szt.)
42,2 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
108 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (4 szt.)
27 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Acidex VINOFERM 1 kg
(003.132.8)Kod produktu: 003.132.8. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
68,9 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Acidex VINOFERM 100 g
(003.130.2)Kod produktu: 003.130.2. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
21,5 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Neutralizator kwasowości FBN VINOFERM 1 kg
(003.113.8)Kod produktu: 003.113.8. Złożony neutralizator kwasowości (deacidifier), zawierający węglan wapnia, węglan potasu i winian potasu. Ze względu na skład odkwaszanie przebiega w sposób bardziej zrównoważony niż przy użyciu prostych odkwaszaczy. Jest to korzystne dla ogólnego smaku wina. Dawkowanie: 10 g / 10 litrów obniża kwasowość o 1 g / litr.
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
60,4 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kreda VINOFERM neutralizator kwasowości 1 kg
(003.103.9)Kod produktu: 003.103.9. Najpopularniejszy neutralizator kwasowości ! Zawiera extra czysty węglan wapnia. Dakowanie: 6,5 g / 10 l obniża kwasowość o 1 g / l. Wytrąca również kwas szczawiowy z rabarbaru. Dawkowanie: 2 g / l soku z rabarbara.
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
47,5 zł