Jak zrobić dżem
Jak zrobić dżem
Delikatne dżemy mogą być wyrobione za pomocą naszych sokowników parowych, które ekstrahują sok z owoców za pomocą pary. Skończ z haotycznymi, brudnymi i powolnymi sokowirówkami !
Wyciskanie soku za pomocą pary jest idealne w przypadku porzeczek (czarna, czerwona i biała porzeczka), twardych owoców, takich jak pigwy oraz owoców, takie jak jagody, maliny, jeżyny i czarny bez. Delikatne gotowanie za pomocą gorącej pary wzbogaca smak wszystkich tych owocowych syropów.
Wyciśnij sok z owoców, tj. pigwy, tarniny albo śliwki, itp. za pomocą pary. Następnie zmierz wydajność soku i wlej do kotła warzelnego do dżemów, albo użyj spodniej części sokownika, który jest idealny do tego celu. Dodaj cukier według własnego uznania i gotuj, dopóki nie osiągniesz dobrej konsystencji dżemu. Nalej dżem do czystych, ciepłych słoików i natychmiast zamknij.
Wyrób dźemów z ziołami jest równie prosty. Dodaj do dżemu zioła według własnego uznania, np. miętę, estragon, tymianek, rozmaryn albo szałwię, podczas gotowania. Jeśli chcesz, aby dżemy były jasne, należy związać zioła w muślinie i parzyć je podczas gotowania, alternatywnie posiekane zioła mogą być dodane do dżemu dając plamisty efekt.
Kliknij na Sokowniki parowe w celu zapoznania się z pełną ofertą urządzeń do wyciskania soku z owoców.