Menu

Jak zrobić dżem

Jak zrobić dżem

 

Delikatne dżemy mogą być wyrobione za pomocą naszych sokowników parowych, które ekstrahują sok z owoców za pomocą pary. Skończ z haotycznymi, brudnymi i powolnymi sokowirówkami !

Wyciskanie soku za pomocą pary jest idealne w przypadku porzeczek (czarna, czerwona i biała porzeczka), twardych owoców, takich jak pigwy oraz owoców, takie jak jagody, maliny, jeżyny i czarny bez. Delikatne gotowanie za pomocą gorącej pary wzbogaca smak wszystkich tych owocowych syropów. 

Wyciśnij sok z owoców, tj. pigwy, tarniny albo śliwki, itp. za pomocą pary. Następnie zmierz wydajność soku i wlej do kotła warzelnego do dżemów, albo użyj spodniej części sokownika, który jest idealny do tego celu. Dodaj cukier według własnego uznania i gotuj, dopóki nie osiągniesz dobrej konsystencji dżemu. Nalej dżem do czystych, ciepłych słoików i natychmiast zamknij.

Wyrób dźemów z ziołami jest równie prosty. Dodaj do dżemu zioła według własnego uznania, np. miętę, estragon, tymianek, rozmaryn albo szałwię, podczas gotowania. Jeśli chcesz, aby dżemy były jasne, należy związać zioła w muślinie i parzyć je podczas gotowania, alternatywnie posiekane zioła mogą być dodane do dżemu dając plamisty efekt. 

 

Kliknij na Sokowniki parowe w celu zapoznania się z pełną ofertą urządzeń do wyciskania soku z owoców.

 

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produkt został dodany do koszyka
Kontunuuj zakupy Zamówienie