Poprawa smaku
-
ALCOPUR Alcoferm 5 g
(006.134.0)Specjalnie adsorbuje składniki mineralne wykorzystywane do harmonizowania bukietów napojów - likierów, alkoholów. Usuwa surowe aromaty świeżo destylowanego alkoholu. Wystarcza na 10 - 20 litrów alkoholu. UŻYCIE: dodaj do alkoholu i delikatnie zamieszaj. Pozostaw na 1 - 3 dni, regularnie degustując. Odpompuj, gdy pożądany efekt został osiągnięty. ALCOPUR nie rozpuszcza się w alkoholu / likierze,...
7 - 21 dni roboczych
22,6 zł
-
ALCOPUR Alcoferm 50 g
(006.135.8)Specjalnie adsorbuje składniki mineralne wykorzystywane do harmonizowania bukietów alkoholów. Usuwa "surowy" charakter szybko i łatwo. Jest nierozpuszczalny w alkoholu, jest łatwy w usuwaniu i nie pozostawia w alkoholu żadnych resztek ! Dawka: 2 - 7 g / 10 litrów. Czas kontaktu: 1 - 3 dni.
7 - 21 dni roboczych
67,8 zł
-
Gerbinol SUPER ERBSLOH 1 kg
(006.008.7)Złożony produkt z karuku, albuminy i żelatyny stosowany do zmniejszenia albo wyeliminowania cierpkości i posmaków pochodzących z utleniania, prasowania owoców lub z błędów podczas fermentacji. W przypadku poważnych zmian smaku, może być stosowany w połączeniu z Granucolem. W tym przypadku najpier użyj Granucol a dopiero po 1-2 dniach Gerbinol Super. W małych dawkach może być użyty do...
Długoterminowo niedostępne
252,4 zł
-
Mostfein VINOFERM 1 l
(006.023.6)Naturalny, słodzony koncentrat. Poprawia smak, zwiększa kwasowość i słodycz.
7 - 21 dni roboczych
178,9 zł
-
Sensovin erbsloh 1 kg
(006.125.9)Mieszanka w proszku na bazie kazeinianu potasu, poliwinylopirolidonu (PVPP) i krzemianu do harmonizacji win. Rozwiązuje problemu ze smakiem, takie jak nieprawidłowe starzenie smaku, utlenione wino, itd. Dawkowanie: 5 - 60 g / 100 litrów.
7 - 21 dni roboczych
251,6 zł
-
Tannivin SUPERB Vinoferm 20 g
(005.012.0)Specjalna tanina dębowa, przeznaczona do poprawy bukietu i ciała wina. Ma działanie harmonizujące i stabilizujące kolor bez zwiększania goryczy, co umożliwia stosowanie większych dawek. Może być dodana w pierwszym staczaniu. Dawkowanie do czerwonego wina: 1-20 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań. Dawkowanie do białego wina: 1-5 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań.
Wysyłamy do 48 godzin
81,5 zł
-
Tannivin SUPERB Erbslöh 100 g
(005.011.2)Specjalna tanina dębowa, przeznaczona do poprawy bukietu i ciała wina. Ma działanie harmonizujące i stabilizujące kolor bez zwiększania goryczy, co umożliwia stosowanie większych dawek. Może być dodana w pierwszym staczaniu. Dawkowanie do czerwonego wina: 1-20 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań. Dawkowanie do białego wina: 1-5 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań.
7 - 21 dni roboczych
183,5 zł
-
Tanina VINOFERM TANNOROUGE 20 g
(005.002.1)Tanina ze słodkiego kasztana. Stosowana głównie do win czerwonych. Ma pozytywny wpływ na stabilizację aromatów i antocyjanów (czerwone barwniki). Najlepiej dodać na początku fermentacji. Dawkowanie: 1-3 g / 10 litrów.
7 - 21 dni roboczych
22,6 zł
-
Tanina VINOFERM TANNOBLANC 20 g
(005.007.0)Tanina przeznaczona do białych win. Posiada bardzo dobre właściwości przeciwutleniające, wzmacnia aromat wina. W niewielkim stopniu klaruje wino. Dawkowanie: 0,5-1 g / 10 litrów.
7 - 21 dni roboczych
22,5 zł