Enzymy VINOFERM
-
Enzym VINOFERM ZYMEX 4000 100 ml
(003.071.8)Kod produktu: 003.071.8. Zymex 4000 to wysoko skoncentrowany, płynny, prosty enzym do degradacji pektyny. Może skrócić czas prasowania aż o 50%i zwiększyć wydajność soku o 10%. Najlepiej przechowywać w lodówce. Zawartość: 100 ml. Dawkowanie: 10 ml na 100 kg moszczu przy temperaturze 15°C z czasem kontaktu 1-2 h.
7 - 21 dni roboczych
53,29 zł
-
Enzym VINOFERM Zymex AROMA 1 kg
(003.077.5)Kod produktu: 003.077.5. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...
7 - 21 dni roboczych
108,90 zł
-
Enzym VINOFERM Zymex AROMA 100 g
(003.075.9)Kod produktu: 003.075.9. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...
7 - 21 dni roboczych
22,50 zł
-
Enzym VINOFERM Zymex AROMA 25 g
(003.073.4)Kod produktu: 003.073.4. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...
7 - 21 dni roboczych
13,97 zł
-
Enzym VINOFERM ZYMEX MASH 100 ml
(003.072.6)Kod produktu: 003.072.6. Zymex MASH to wysoko skoncentrowany, płynny kompleks enzymatyczny, opracowany specjalnie do maceracji białych win. Jego złożona aktywność pektynazowa oznacza, że pektyny zostają rozłożone. Substancja koloidalna jest również dobrze rozpuszczona dzięki aktywności proteinazy, natomiast aktywność beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatu, korzystne dla specyficznych...
7 - 21 dni roboczych
184,50 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 250 g
(003.062.7)Kod produktu: 003.062.7. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
35,53 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 100 g
(003.061.9)Kod produktu: 003.061.9. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
Wysyłamy do 48 godzin
22,50 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 1 kg
(003.064.3)Kod produktu: 003.064.3. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
80,24 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 25 g
(003.060.1)Kod produktu: 003.060.1. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
13,97 zł