Enzymy VINOFERM
-
Enzym VINOFERM ZYMEX 4000 100 ml
(003.071.8)Kod produktu: 003.071.8. Zymex 4000 to wysoko skoncentrowany, płynny, prosty enzym do degradacji pektyny. Może skrócić czas prasowania aż o 50%i zwiększyć wydajność soku o 10%. Najlepiej przechowywać w lodówce. Zawartość: 100 ml. Dawkowanie: 10 ml na 100 kg moszczu przy temperaturze 15°C z czasem kontaktu 1-2 h.
7 - 21 dni roboczych
76,7 zł
-
Enzym VINOFERM Zymex AROMA 1 kg
(003.077.5)Kod produktu: 003.077.5. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...
7 - 21 dni roboczych
137,3 zł
-
Enzym VINOFERM Zymex AROMA 100 g
(003.075.9)Kod produktu: 003.075.9. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...
7 - 21 dni roboczych
29,8 zł
-
Enzym VINOFERM Zymex AROMA 25 g
(003.073.4)Kod produktu: 003.073.4. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...
7 - 21 dni roboczych
23,8 zł
-
Enzym VINOFERM ZYMEX MASH 100 ml
(003.072.6)Kod produktu: 003.072.6. Zymex MASH to wysoko skoncentrowany, płynny kompleks enzymatyczny, opracowany specjalnie do maceracji białych win. Jego złożona aktywność pektynazowa oznacza, że pektyny zostają rozłożone. Substancja koloidalna jest również dobrze rozpuszczona dzięki aktywności proteinazy, natomiast aktywność beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatu, korzystne dla specyficznych...
7 - 21 dni roboczych
179,4 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 100 g
(003.061.9)Kod produktu: 003.061.9. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
25,6 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 1 kg
(003.064.3)Kod produktu: 003.064.3. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
85,2 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 25 g
(003.060.1)Kod produktu: 003.060.1. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
19,1 zł