Napełnianie butelek
Szklane butelki wypełnij sokiem, zamknij i umieść w urządzeniu do pasteryzacji. Pasteryzator napełnij odpowiednią ilością wody. Nastaw pasteryzator na 75 °C a czasomierz na 25 minut. Gdy temperatura soku osiągnie odpowiednią wartość, czasomierz zacznie odliczać. Po ukończeniu cyklu możesz dokręcić butelki, wybrać je z pasteryzatora i zostawić do wychłodnięcia. Trwałość tak przygotowanego soku wynosi od 1 do 2 lat.
Przy mniejszej komercyjnej produkcji postępowanie jest podobne. Wykorzystuje się do tego nierdzewne napełniarki i pasteryzatory wannowe.
Tu znajdziesz naszą ofertę kompletnego wyposażenia do produkcji soków.
Farmárik, s.r.o., Bolešov 448, 018 53 Bolešov
sales@farmarik.pl
Tel. +48 604 662 314 (kontakt w języku polskim 8:30 - 9:30)
Tel: +421 948 122 561 (kontakt w języku słowackim 7:30 - 15:30)