Menu

Przygotowanie owoców

Mycie jabłek

 

Przed obróbką jabłek należy je umyć i usunąć z nich wszelkie skazy. Nie trzeba usuwać skórki, wyprysków, łodyk i pestek, do obróbki wykorzystuje się całe owoce. Nadają się jabłka każdego rodzaju. Wielkość owoców nie jest ważna, ale z małych jabłek jest mniej soku niż z dużych.

Farmarik zaleca do produkcji moszczu użycie kosza, do którego wsypuje się jabłka. Następnie zanurza się jabłka w wannie wykonanej ze spożywczego plastiku. Wanna umieszczona jest na podstawce. Po umyciu jabłek wyciągamy z wanny kosz z jabłkami i zostawiamy do osuszenia. Tak przygotowane jabłka wsypujemy do rozdrabiacza.

 

Takim postępowaniem zapewnisz sobie szybką i łatwą pracę z jabłkami.

 

Tu znajdziesz ofertę naszego kompletnego wyposażenia do mycia owoców.

 

W celu kontynuowania kliknij na Rozdrabnianie.

Privacy preferences

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Product has been added to the cart
Kontunuuj zakupy Zamówienie