Menu

Sok jabłkowy, moszcz

Domowa produkcja soku jabłkowego

Produkcja soków z własnych jabłek jest jednym z najlepszych sposobów zużytkowania nadwyżki jabłek w danym sezonie. Większość sadowników zna sezonowy problem wykorzystania nadwyżki jabłek. Widok pełnej zamrażarki jabłkowego puree, kolejne jabłkowe ciasto albo gnijące jabłka nie jest satysfakcjonującye. Odpowiedzią na ten problem mogą być proste urządzenia do tłoczenia soków z owoców, które wykorzystują zwykli ludzie ale i firmy na calym świecie. Prosty sposób tloczenia zapewni Tobie wykorzystanie nadwyżki jabłek nawet w 70%, a Ciebie i Twoją rodzinę nagrodzi świeżym sokiem jabłkowym, przeznaczonym do bezpośredniego spożycia, ale i do długotrwałego przechowywania lub produkcji napoju alkoholowego.

Świeży, domowy sok smakuje o wiele lepiej niż większość przemysłowo wyprodukowanych jabłkowych soków z koncentratów. Różnicę zauważysz natychmiast. Jabłka mogą wyrazić tyle różnych smaków co wino a eksperymentowanie z różnymi odmianami jabłek jest czystą radością. Znajdziesz w tym zamiłowanie ty i Twoja rodzina. Sok z własnych jabłek jest idealny dla tych, którzy obawiają się chemicznych dodatków. 

 

Privacy preferences

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Product has been added to the cart
Kontunuuj zakupy Zamówienie