Neutralizatory kwasowości
-
Acidex VINOFERM 1 kg
(003.132.8)Kod produktu: 003.132.8. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
Wysyłamy do 48 godzin
68,1 zł
-
Acidex VINOFERM 100 g
(003.130.2)Kod produktu: 003.130.2. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
Wysyłamy do 48 godzin
21,3 zł
-
Neutralizator kwasowości FBN VINOFERM 1 kg
(003.113.8)Kod produktu: 003.113.8. Złożony neutralizator kwasowości (deacidifier), zawierający węglan wapnia, węglan potasu i winian potasu. Ze względu na skład odkwaszanie przebiega w sposób bardziej zrównoważony niż przy użyciu prostych odkwaszaczy. Jest to korzystne dla ogólnego smaku wina. Dawkowanie: 10 g / 10 litrów obniża kwasowość o 1 g / litr.
7 - 21 dni roboczych
59,7 zł
-
Neutralizator kwasowości FBN VINOFERM 100 g
(003.110.4)Kod produktu: 003.110.4. Złożony neutralizator kwasowości (deacidifier), zawierający węglan wapnia, węglan potasu i winian potasu. Ze względu na skład odkwaszanie przebiega w sposób bardziej zrównoważony niż przy użyciu prostych odkwaszaczy. Jest to korzystne dla ogólnego smaku wina. Dawkowanie: 10 g / 10 litrów obniża kwasowość o 1 g / litr.
7 - 21 dni roboczych
27,7 zł
-
Neutralizator kwasowości Desa FIW 1 kg
(003.118.7)Kod produktu: 003.118.7. Najlepszy neutralizator kwasowości dla win gronowych. Wytrąca tylko kwas winowy. Dawkowanie: 15 g / 10 l obniża kwasowość o 1 g / l.
7 - 21 dni roboczych
108,1 zł
-
Neutralizator kwasowości Desa FIW 250 g
(003.116.1)Kod produktu: 003.116.1. Najlepszy neutralizator kwasowości dla win gronowych. Wytrąca tylko kwas winowy. Dawkowanie: 15 g / 10 l obniża kwasowość o 1 g / l.
7 - 21 dni roboczych
46,7 zł
-
Kalinat Erbslöh 1 kg
(003.140.1)Kod produktu: 003.140.1. Neutralizator kwasowości na bazie wodorowęglanu potasu. Przeznaczony specjalnie do odkwaszania młodego wina gronowego. Osadzanie kryształów może trwać kilka dni, ale caly proces można przyspieszyć schłodzeniem wina do 4°C. Możliwe jest obniżenie kwasowości aż do 3 g / l bez istotnej zmiany pH. Dawkowanie: 6,7 g / 10 litrów obniża kwasowość o 1 g / litr.
7 - 21 dni roboczych
91,2 zł
-
Kreda VINOFERM neutralizator kwasowości 1 kg
(003.103.9)Kod produktu: 003.103.9. Najpopularniejszy neutralizator kwasowości ! Zawiera extra czysty węglan wapnia. Dakowanie: 6,5 g / 10 l obniża kwasowość o 1 g / l. Wytrąca również kwas szczawiowy z rabarbaru. Dawkowanie: 2 g / l soku z rabarbara.
7 - 21 dni roboczych
46,9 zł
-
Kreda VINOFERM neutralizator kwasowości 100 g
(003.100.5)Kod produktu: 003.100.5. Najpopularniejszy neutralizator kwasowości ! Zawiera extra czysty węglan wapnia. Dakowanie: 6,5 g / 10 l obniża kwasowość o 1 g / l. Wytrąca również kwas szczawiowy z rabarbaru. Dawkowanie: 2 g / l soku z rabarbara.
7 - 21 dni roboczych
14,7 zł