Pozostałe środki klarujące
-
Gelamust Vinoferm 250 ml
(005.101.1)Bez kazeiny, płynna mieszanka żelatyny i FVE przeznaczona do wczesnego usuwania "przeszkadzających" polifenoli i katechiny. Rezultat: jaśniejsze wino, zmniejsza ryzyko UTA (nietypowe starzenie), wspomaga klarowanie. Dawkowanie: 50-200 ml / 100 kg moszczu. Zaleca się dodanie preparatu po rozdrobnieniu. Osadzi się po 2-6 godzinach. Produkt ten jest alternatywą dla Mostgelatine, który...
7 - 21 dni roboczych
28,13 zł
-
Żelatyna 20% VINOFERM 100 ml
(005.041.9)Głównie stosowany w czerwonych winach, sokach owocowcyh, itd. Zaleca się używać w połączeniu z zolem krzemionkowym (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, dodawane oddzielnie). Łatwiejszy w użyciu niż proszek. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
16,88 zł
-
Żelatyna 20% VINOFERM 250 ml
(005.042.7)Głównie stosowany w czerwonych winach, sokach owocowcyh, itd. Zaleca się używać w połączeniu z zolem krzemionkowym (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, dodawane oddzielnie). Łatwiejszy w użyciu niż proszek. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
25,88 zł
-
Żelatyna VINOFERM 250 g
(005.038.5)Do klarowania wina, soków owocowcyh, itd. Zaleca się używać w połączeniu z zolem krzemionkowym (5 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, dodawane oddzielnie). Dawkowanie: 1-3 g / 10 l wina. Rozpuść w 5-krotnej własnej objętości wody, stale mieszając. Pozostaw na 20 minut a następnie dodaj 5-krotną własną objętość ciepłej wody, aby żelatyna mogła dalej się rozpuszczać.
7 - 21 dni roboczych
23,36 zł
-
Kieselsol Clarifier VINOFERM 100 ml
(005.050.0)Zol krzemionkowy stosowany do klarowania wina, soków, itd. Najczęściej używany jest w połączeniu z żelatyną w płynie (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, które dodaje się oddzielnie). Bardzo szybkie działanie. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
16,88 zł
-
Kieselsol Clarifier VINOFERM 1 l
(005.054.2)Zol krzemionkowy stosowany głównie do klarowania wina, soków, itd. Najczęściej używany jest w połączeniu z żelatyną w płynie (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, które dodaje się oddzielnie). Bardzo szybkie działanie. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
36,23 zł
-
Karuk w płynie VINOFERM 100 ml
(005.060.9)Uniwersalny i naturalny środek do klarowania wina, soku i piwa. Odpowiedni do klarowania w niskich temperaturach. Dakowanie: 2-5 ml / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
19,13 zł
-
Tanina VINOFERM TANNOBLANC 20 g
(005.007.0)Tanina przeznaczona do białych win. Posiada bardzo dobre właściwości przeciwutleniające, wzmacnia aromat wina. W niewielkim stopniu klaruje wino. Dawkowanie: 0,5-1 g / 10 litrów.
7 - 21 dni roboczych
18 zł
-
Tanina VINOFERM TANNOROUGE 20 g
(005.002.1)Tanina ze słodkiego kasztana. Stosowana głównie do win czerwonych. Ma pozytywny wpływ na stabilizację aromatów i antocyjanów (czerwone barwniki). Najlepiej dodać na początku fermentacji. Dawkowanie: 1-3 g / 10 litrów.
7 - 21 dni roboczych
13,28 zł
-
Tannivin SUPERB Erbslöh 100 g
(005.011.2)Specjalna tanina dębowa, przeznaczona do poprawy bukietu i ciała wina. Ma działanie harmonizujące i stabilizujące kolor bez zwiększania goryczy, co umożliwia stosowanie większych dawek. Może być dodana w pierwszym staczaniu. Dawkowanie do czerwonego wina: 1-20 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań. Dawkowanie do białego wina: 1-5 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań.
7 - 21 dni roboczych
156,02 zł
-
Tannivin SUPERB Vinoferm 20 g
(005.012.0)Specjalna tanina dębowa, przeznaczona do poprawy bukietu i ciała wina. Ma działanie harmonizujące i stabilizujące kolor bez zwiększania goryczy, co umożliwia stosowanie większych dawek. Może być dodana w pierwszym staczaniu. Dawkowanie do czerwonego wina: 1-20 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań. Dawkowanie do białego wina: 1-5 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań.
Wysyłamy do 48 godzin
54 zł