Pasteryzacja

Pasteryzacja

 

Pasteryzacja w butelce

 

Napełnij czyste butelki sokiem, zamknij i włóż do zasobnika pasteryzatora. Następnie napełnij zbiornik wodą do odpowiedniego poziomu i nastaw temperaturę na 75 ° C. Czasomierz ustaw na 25 minut. Gdy sok w butelce osiągnie odpowiednią temperaturę, czasomierz zacznie odliczanie. Kiedy dojdzie do zera, możesz butelki wyjąć z zasobnika i zostawić do wychłodnięcia. Nasze pasteryzatory pomieszczą ok. 13 x 75 cl butelek, także sok może być łatwo napełniany w dużych partiach. Trwałość pasteryzowanego soku wynosi 1-2 lata.

 

Tu znajdziesz nasz zestaw startowy do pasteryzacji.

 

Tu znajdziesz cały asortyment garnków do pasteryzacji i akcesoriów.

 

W celu kontynuowania kliknij na Napełnianie butelek.

 

Pasteryzacja w Bag in Boxach - HOBY

 

Alternatywnie sok możesz pasteryzować w naszych 5 i 10 litrowych bag-in-boxach do średnioterminowego przechowywania. Napełnij worki sokiem za pomocą urządzenia do napełniania. Dwa 5 litrowe albo jeden 10 litrowy worek mogą być pasteryzowane tym samym sposobem jak powyżej. Bag-in-boxy łatwo zmieszczą się w lodówce, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią chłodny sok. Trwałość soku zapakowanego w bag-in-boxach wynosi od 6 do 12 miesięcy.

 

W celu kontynuowania kliknij na Napełnianie Bag in Boxów.

 

Tu znajdziesz ofertę naszego kompletnego wyposażenia do pasteryzacji.

 

ciara

  

Farmárik, s.r.o., Bolešov 448, 018 53 Bolešov

sales@farmarik.pl 

Tel. +48 604 662 314 (kontakt w języku polskim 17:00 - 18:00)

Tel: +421 948 122 561 (kontakt w języku słowackim 07:30 - 15:30)

 

ciara

Strona korzysta z plików cookies. More info