Pasteryzacja
Pasteryzacja
Pasteryzacja w butelce
Napełnij czyste butelki sokiem, zamknij i włóż do zasobnika pasteryzatora. Następnie napełnij zbiornik wodą do odpowiedniego poziomu i nastaw temperaturę na 75 ° C. Czasomierz ustaw na 25 minut. Gdy sok w butelce osiągnie odpowiednią temperaturę, czasomierz zacznie odliczanie. Kiedy dojdzie do zera, możesz butelki wyjąć z zasobnika i zostawić do wychłodnięcia. Nasze pasteryzatory pomieszczą ok. 13 x 75 cl butelek, także sok może być łatwo napełniany w dużych partiach. Trwałość pasteryzowanego soku wynosi 1-2 lata.
Tu znajdziesz nasz zestaw startowy do pasteryzacji.
Tu znajdziesz cały asortyment garnków do pasteryzacji i akcesoriów.
W celu kontynuowania kliknij na Napełnianie butelek.
Pasteryzacja w Bag in Boxach - HOBY
Alternatywnie sok możesz pasteryzować w naszych 5 i 10 litrowych bag-in-boxach do średnioterminowego przechowywania. Napełnij worki sokiem za pomocą urządzenia do napełniania. Dwa 5 litrowe albo jeden 10 litrowy worek mogą być pasteryzowane tym samym sposobem jak powyżej. Bag-in-boxy łatwo zmieszczą się w lodówce, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią chłodny sok. Trwałość soku zapakowanego w bag-in-boxach wynosi od 6 do 12 miesięcy.
W celu kontynuowania kliknij na Napełnianie Bag in Boxów.
Tu znajdziesz ofertę naszego kompletnego wyposażenia do pasteryzacji.