Przetwory

Jak konserwować owoce i warzywa

Babcine stare prawidła konserwowania nie zmieniły się z biegiem czasu. Konserwowanie znaczy sterylizację jedzenia w specjalnych szklanych naczyniach, bez użycia jakichkolwiek składników chemicznych. 

Nasze pasteryzatory ze stali nierdzewnej i emalii mogą być wykorzystywane jako automatyczne garnki do konserwowania. Generują ciepło zabijając bakterie w żywności, która ma być konserwowana, podczas gdy w tym samym czasie wytwarzane podciśnienie hermetycznie zamyka szklany słoik i zabezpiecza przed kontaminacją. Większość bakterii, które powodują psucie się żywności jest niszczonych przy temperaturach od 74 º C/165 º F aż do 100 ° C/212 ° F po określonym czasie. Czas i temperatura konserwowania różnią się w zależności od kwasowości żywności.

System garnków do konserwowania rozwija się od czasów naszych babć aż do dnia dzisiejszego, a proces staje się coraz łatwiejszy i efektywniejszy. Przy używaniu słoików do konserwowania w kombinacji z gumowymi uszczelkami, pasteryzator (garnek do konserwowania z termostatem kontrolnym i automatycznym czasowym wyłącznikiem), zapewni dokładną sterylizację żywności. Pełne instrukcje dostarczane są wraz z danym produktem.

Konserwowana żywność powinna być przechowywana w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, co zabezpieczy przed jej odbarwieniem oraz powinna być skonsumowana w ciągu roku od daty produkcji. 

 

 

ciara

  

Bolex, s.r.o., Bolešov 448, 018 53 Bolešov

sales@farmarik.pl /  +48 604 662 314

 

ciara

Ta strona wykorzystuje cookies. Więcej informacji

Zaloguj się