Kwasy, enzymy
-
Wysyłamy do 48 godzin (5 szt.)
34,8 zł
-
7 - 21 dni roboczych
78,3 zł
-
7 - 21 dni roboczych
108,5 zł
-
7 - 21 dni roboczych
39 zł
-
7 - 21 dni roboczych
108,5 zł
-
7 - 21 dni roboczych
27,2 zł
-
Acidex VINOFERM 1 kg
(003.132.8)Kod produktu: 003.132.8. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
7 - 21 dni roboczych
69,2 zł
-
Acidex VINOFERM 100 g
(003.130.2)Kod produktu: 003.130.2. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
21,6 zł
-
Neutralizator kwasowości FBN VINOFERM 1 kg
(003.113.8)Kod produktu: 003.113.8. Złożony neutralizator kwasowości (deacidifier), zawierający węglan wapnia, węglan potasu i winian potasu. Ze względu na skład odkwaszanie przebiega w sposób bardziej zrównoważony niż przy użyciu prostych odkwaszaczy. Jest to korzystne dla ogólnego smaku wina. Dawkowanie: 10 g / 10 litrów obniża kwasowość o 1 g / litr.
7 - 21 dni roboczych
60,7 zł
-
Kreda VINOFERM neutralizator kwasowości 1 kg
(003.103.9)Kod produktu: 003.103.9. Najpopularniejszy neutralizator kwasowości ! Zawiera extra czysty węglan wapnia. Dakowanie: 6,5 g / 10 l obniża kwasowość o 1 g / l. Wytrąca również kwas szczawiowy z rabarbaru. Dawkowanie: 2 g / l soku z rabarbara.
7 - 21 dni roboczych
47,7 zł
-
Enzym VINOFERM Zymex AROMA 100 g
(003.075.9)Kod produktu: 003.075.9. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...
7 - 21 dni roboczych
30,3 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 250 g
(003.062.7)Kod produktu: 003.062.7. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
52 zł