Poliestrowe plandeki serowe:
- właściwości zastosowanego materiału zapewniają długą żywotność plandek
 - nadają się do produkcji wszystkich rodzajów sera i twarogu (do wykładania form i kadzi, wózków do twarogu)
 - w porównaniu do tradycyjnych plandek (bawełnianych, lnianych) charakteryzują się lepszymi właściwościami, w szczególności
 - są odporne na uszkodzenia mechaniczne (w przypadku uszkodzenia mechanicznego płachtę można zszyć)
 - są odporne na serwatkę, środki czyszczące i dezynfekujące powszechnie stosowane w przemyśle mleczarskim
 - materiał wytrzymuje temperaturę kąpieli czyszczącej (dezynfekującej) do ok. 90°C
 - może być prany, płukany
 - wykręcanie nie jest konieczne, ponieważ arkusz nie wchłania wody, tj. może być używany natychmiast (bez suszenia) po ostatnim płukaniu
 - bardzo szybkie odprowadzanie serwatki, brak zatrzymywania wilgoci, brak konieczności stosowania wysokiego ciśnienia
 - skrzepy i sery nie są wciskane w arkusze i łatwo się od nich oddzielają, uzyskuje się gładką powierzchnię sera, sery są łatwo wyjmowane z form, nie ma strat surowca
 - ścieki (serwatka) są bardzo czyste, eliminując w jak największym stopniu możliwość wtórnego zanieczyszczenia
 - estetyczne, pozostają białe nawet po długotrwałym użytkowaniu, wygodne w użyciu (bardzo lekkie, ponieważ nie wchłaniają wody)
 - dowolny rozmiar arkusza może być dostarczony w oparciu o konkretne wymagania
 
Wymiary:
0,7 m x 0,7 m
Pakowanie:
1 szt.
37 zł
											
											
											
											
											
											
											
											
											
Nowy komentarz