Menu
Kultura śmietankowa S62 na 50 l
Liofilizowana kultura do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja twarogu, świeżych serów, serów typu eidam, kwaśnej śmietany. Czytaj więcej

7 - 21 dni roboczych

15,5 zł

Numer magazynowy: 2002027

Opis

Zastosowanie:

  • kulturę zaszczepia się bezpośrednio do mleka poddanego obróbce termicznej (do produkcji sera podgrzać do 72-75 °C, 1-2 minuty) schłodzonego do temperatury kultury, energicznie mieszając do całkowitego rozpuszczenia kultury
  • temperatura hodowli: 23-32 °C (optymalna 30 °C)


Opakowanie:
worek na 50 litrów mleka
Przechowywanie i okres trwałości:
okres trwałości co najmniej 6 miesięcy od daty produkcji w temperaturze przechowywania 4 °C
Składniki:
Mleko w proszku, szczepy: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris. Kultury wolne od GMO.

Dyskusja 0

Brak komentarzy

Nowy komentarz

Ocena 0

Opinie o produkcie

5/5

Dodaj

Brak komentarzy

Kultura śmietankowa S62 na 50 l
Kultura śmietankowa S62 na 50 l

15,5 zł

Alternatywne / powiązane produkty

Nowe pytanie do produktu

Kod kontrolny

i

Nowy komentarz

Kod kontrolny

i

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produkt został dodany do koszyka
Kontunuuj zakupy Zamówienie