Menu
Kultura śmietany owczej ZS 25 na 200 l
Liofilizowana kultura (wyizolowana z owczego sera grudkowego) do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja kwaśnych napojów mlecznych, świeżego i mytego sera, owczego i krowiego sera w grudach. Czytaj więcej

Na zamówienie

29 zł

Numer magazynowy: 2002033

Opis

Sposób użycia:

  • kultura jest zaszczepiana bezpośrednio do mleka poddanego obróbce cieplnej (do produkcji napojów z kwaśnego mleka, podgrzewanie do co najmniej 85 °C, 2-3 minuty; do produkcji sera, podgrzewanie do 72-75 °C, 1-2 minuty) schłodzonego do temperatury kultury, z energicznym mieszaniem aż do całkowitego rozpuszczenia kultury
  • temperatura hodowli: 23-30 °C (optymalna 28 °C)


Opakowanie:
worek na 200 litrów mleka
Przechowywanie i okres trwałości:
okres trwałości co najmniej 6 miesięcy od daty produkcji w temperaturze przechowywania 4 °C
Składniki:
Mleko w proszku, szczepy: Lactococcus lactis subsp. lactis. Kultura wolna od GMO.

Dyskusja 0

Brak komentarzy

Nowy komentarz

Ocena 0

Jeszcze nie ocenione. Bądź pierwszy !

Dodaj

Brak komentarzy

Kultura śmietany owczej ZS 25 na 200 l
Kultura śmietany owczej ZS 25 na 200 l

29 zł

Nowe pytanie do produktu

Kod kontrolny

i

Nowy komentarz

Kod kontrolny

i

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produkt został dodany do koszyka
Kontunuuj zakupy Zamówienie