Zastosowanie:
- kulturę zaszczepia się bezpośrednio do mleka poddanego obróbce termicznej (podgrzanie do co najmniej 85 ° C, 2-3 minuty) schłodzonego do temperatury hodowli, energicznie mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia kultury
- temperatura i czas hodowli: 23-30 ° C (optymalnie 30 ° C), hodowla 23 ° C, 20-24 godziny lub 30 ° C, 16-18 godzin
Opakowanie:
saszetka na 1000 litrów mleka
Przechowywanie i okres trwałości:
okres trwałości co najmniej 6 miesięcy od daty produkcji w temperaturze przechowywania 4 ° C
Skład:
mleko w proszku, szczepy: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis, Leuconostoc, Lactobacillus brevis, Saccharomyces cerevisiae, Kluyveromyces. Kultura nie zawiera GMO.
Brak komentarzy
Brak komentarzy
48,4 zł
Nowy komentarz