Sposób użycia:
- paski reakcyjne wyjmuje się z ochronnego worka polietylenowego (PE) i zanurza w próbce mleka na 2-3 sekundy.
- paski są następnie umieszczane z powrotem w worku PE i pozostawiane do inkubacji przez 1 godzinę w 37 ° C
- wynik testu jest oparty na obecności lub braku enzymu fosfatazy w mleku
- test oceniany jest na podstawie zabarwienia od białego (mleko pasteryzowane) do intensywnie żółtego (mleko niepasteryzowane)
- intensywność zabarwienia zależy również od zawartości tłuszczu w mleku, kolor mleka o zawartości tłuszczu powyżej 4% jest na ogół bardziej intensywny niż np. mleko o zawartości tłuszczu poniżej 2%
Opakowanie: woskowana koperta chroniąca zawartość przed działaniem promieni słonecznych, zawierająca 50 pasków reakcyjnych pakowanych pojedynczo w worki PE
Przechowywanie i trwałość: okres trwałości 4 miesiące, przy przechowywaniu w chłodzie (0-4°C) i w ciemności
Brak komentarzy
Brak komentarzy
126,8 zł
Nowy komentarz