KOJI-KIN 10 gr (na 6 kg ryżu = 22 l sake)

KOJI-KIN 10 gr (na 6 kg ryżu = 22 l sake)

Opinie o produkcie: 4.75/5 (12x)

Twoja ocena:

Kod produktu: 001.249.2.

63,45 zł z VAT

Numer magazynowy: 001.249.2

Orientacyjny czas wysyłki: 7 - 21 dni roboczych

Liofilizowana kultura koji (Aspergillus oryzae), niezbędna do wyrobu Sake. Kultura ta przekształca skrobię w ryżu w cukier. Z przepisami. Wystarczające do wytworzenia 22 litrów sake z 6 kg ryżu. Zawartość: 10 g.

Ryż z odpowiednią kulturą starterową zachowuje się jak słód i jest w stanie przekształcić dalszy ryż (skrobię) w cukier. Taka jest zasada produkcji sake. Zestaw sake zawiera 10 gram zarodników koji-kin: materiał ten zawiera kulturę starterową, która rośnie na ryżu i tworzy bogaty w enzymy ryż słodowy (kome koji). Rozwija złożone i interesujące aromaty, takie jak bakterie stosowane w produkcji sera.

 

 

Nowy komentarz

* (Obowiązkowe)

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Strona korzysta z plików cookies. More info