Suszone drożdże winiarskie BIOFERM CHAMP
Są to drożdże o wysokiej tolerancji alkoholowej (17% obj.) i wysokiej tolerancji SO2 (25-30 mg SO2/litr). Podczas fermentacji produkują bardzo małe ilości produktów ubocznych. Nadają się w szczególności do win musujących oraz do restartowania zahamowanej fermentacji. Mogą być stosowane również do powtórnej fermentacji piwa. Tolerancja na alkohol: 17%. Zakres temperatur: 15-30°C. Dawkowanie: 2 g/10 litrów w normalnych warunkach, 4 g/10 litrów w pozostałych warunkach, np. przy refermentacji.
Suszone drożdże winiarskie BIOFERM
Dzięki wiloletniemu doświadczaniu BIOFERM stworzył szerego znakomitych suszonych drożdży, które oferują rozwiązanie dla każdego winiarza. Wolisz słodkie wina ? Potrzebujesz drożdży do niskich temperatur ? Lubisz mocne czerwone wino ? W ofercie mamy specjalne drożdże do każdego typu wina. Drożdże BIOFERM dostępne są jedynie w woreczkach próżniowych po 100 g, poza standardowymi opakowaniami 7 g. Woreczki próżniowe gwarantują maksymalną trwałość i żywotność.

7,56 zł
Nowy komentarz