Bakterie do jabłkowo-mlekowej fermentacji MALOCID 25 g na 50 litrów

Bakterie do jabłkowo-mlekowej fermentacji MALOCID 25 g na 50 litrów

Opinie o produkcie: 4.67/5 (6x)

Twoja ocena:

Kod produktu: 001.300.3. Kultura do kontrolowanej fermentacji jabłkowo-mlekowej. Zawiera wysoką koncentrację bakterii Oenos Leuconostic, ktore zamieniają kwas jabłkowy na kwas mlekowy. Tym zmniejsza się kwasowość a zwiększa stabilność wina. Technika ta wykorzystywana jest w przemyśle już od wielu lat a dzisiaj jest dostępna również dla amatorów ! Dawkowanie: 5 g / 10 l wina. Dodaj do wina po fermentacji.

27,70 zł z VAT

Numer magazynowy: 001.300.3

Orientacyjny czas wysyłki: 7 - 21 dni roboczych

Kiedy i jak robi się fermentację jabłkowo-mlekową ?

Istnieje wiele korzyści fermentacji jabłkowo-mlekowej. Bakterie kwasu mlekowego mają zupełnie inne wymagania środowiskowe niż drożdże. Dlatego należy wziąć pod uwagę szereg ważnych czynników przy fermentacji jabłkowo-mlekowej, przez którą należy przejść sprawnie i płynnie: fermentację jabłkowo-mlekową najlepiej zacząć tuż przed końcem fermentacji alkoholowej (cukier resztkowy < 4 g / l). Zawartość wolnego SO2 musi wynosić maksymalnie 10 mg / litr a zawartość całkowita SO2 maksymalnie 30 mg / litr. Wartość pH wína nie może być mniejsza niż 3,1 a zawartość alkoholu musi wynosić maksymalnie 13% obj. Bardzo ważna jest również temperatura wina: 17°C lub więcej.

Rozpuść liofilizowane suszone kultury drożdży (ok. 10-20 x waga opakowania) w dostatecznej ilości wody w 25°C, stale mieszając. Mieszaj od czasu do czasu, a po pół godzinie dodaj do wina.

JMF

varmeda, 16.9.2013 12:03.49

Zaujímalo by ma, že ak sú kvacnice JMF Mlaocid mrazené či si ich môžem objednať dobierkou?

Nowy komentarz

Kod kontrolny

i

* (Obowiązkowe)

Nowe pytanie do produktu

Kod kontrolny

i

* (Obowiązkowe)

Privacy preferences

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły

Nasza strona internetowa przechowuje dane na Twoim urządzeniu (pliki cookie i repozytoria przeglądarek) w celu identyfikacji Twojej sesji i osiągnięcia podstawowej funkcjonalności platformy, doświadczenia z przeglądania i bezpieczeństwa.

Możemy przechowywać dane na Twoim urządzeniu (pliki cookie i repozytoria przeglądarek) w celu zapewnienia dodatkowych funkcji poprawiających komfort przeglądania, przechowywania niektórych preferencji bez posiadania konta użytkownika lub bez logowania, korzystania ze skryptów i/lub zasobów stron trzecich, widżetów itp.

Korzystanie z narzędzi analitycznych pozwala nam lepiej zrozumieć potrzeby naszych gości i sposób, w jaki korzystają z naszej witryny. Możemy używać narzędzi własnych lub stron trzecich do śledzenia lub rejestrowania przeglądania naszej strony internetowej, analizowania narzędzi lub komponentów, z którymi wchodziłeś w interakcję lub z nich korzystałeś, w celu rejestrowania zdarzeń konwersji i tym podobnych.

Możemy używać plików cookie i narzędzi stron trzecich w celu ulepszania produktów i / lub usług naszych lub naszych partnerów oraz ich przydatności dla Ciebie w oparciu o produkty lub strony, które odwiedziłeś w tej witrynie lub na innych witrynach.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.