Menu
Acidex VINOFERM 100 g
Kod produktu: 003.130.2. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania. Czytaj więcej

Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)

Data dostarczenia: Wtorek 2.4.2024

21,7 zł

Numer magazynowy: 003.130.2

Opis

Kiedy i jak należy używać deacidifier (neutralizator kwasowości)?

Odkwaszanie najlepiej jest wykonać jak najwcześniej. Węglan wapnia jest powszechnie stosowanym neutralizatorem kwasowości. Czasami podczas odkwaszania pojawia się spienienie, dlatego należy użyć dostatecznie pojemną beczkę / zbiornik. Do moszczu dodaj wymaganą ilość neutralizatora kwasowości, mieszaj przez kilka minut i odstaw na chwilę. Pomieszaj ponownie i znowu odstaw. Czynność tą wykonaj kilka razy, dopóki nie przestanie tworzyć się CO2 (brak dźwięki gazu). Następnie pozostaw na 12-24 godzin. Po tym czasie przepompuj moszcz / wino, przy czym białą warstwę pozostaw na dnie.

Dyskusja 0

Brak komentarzy

Nowy komentarz

Ocena 0

Opinie o produkcie

4/5

Add

Brak komentarzy

Acidex VINOFERM 100 g
Acidex VINOFERM 100 g

21,7 zł

Alternatywne / powiązane produkty

Nowe pytanie do produktu

Kod kontrolny

i

Nowy komentarz

Kod kontrolny

i

Privacy preferences

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Product has been added to the cart
Kontunuuj zakupy Zamówienie