Kiedy i jak należy używać deacidifier (neutralizator kwasowości) ?
Odkwaszanie najlepiej jest wykonać jak najwcześniej. Węglan wapnia jest powszechnie stosowanym neutralizatorem kwasowości. Czasami podczas odkwaszania pojawia się spienienie, dlatego należy użyć dostatecznie pojemną beczkę / zbiornik. Do moszczu dodaj wymaganą ilość neutralizatora kwasowości, mieszaj przez kilka minut i odstaw na chwilę. Pomieszaj ponownie i znowu odstaw. Czynność tą wykonaj kilka razy, dopóki nie przestanie tworzyć się CO2 (brak dźwięki gazu). Następnie pozostaw na 12-24 godzin. Po tym czasie przepompuj moszcz / wino, przy czym białą warstwę pozostaw na dnie.
Brak komentarzy
Brak komentarzy
![Kreda VINOFERM neutralizator kwasowości 1 kg Kreda VINOFERM neutralizator kwasowości 1 kg](/resize/e/800/800/files/brouwland/vyrobaviva/acids/kyseliny-a-enzymy/deacidifikatory/0031005.jpg)
47,7 zł
Nowy komentarz