2. fermentacja w beczce:
Większość domowych piwowarów będzie chciała przeprowadzić drugą fermentację w beczce i otrzymać naturalny dwutlenek węgla, taki sam jak w piwie butelkowanym.
Cukier dodaj tuż przed nalaniem piwa do beczki; ilość cukru w zasadzie nie rożni się z ilości, którą dodaje się do piw butelkowanych (5-9 g / l piwa z wpełni sfermentowanym piwem, w zależności od pożądanego poziomu CO2 w piwie).
Proces jest ideantyczny jak przy piwie butelkowanym: rozpuść cukier w małej ilości wody albo piwa, nalej do beczki i dobrze wszystko wymieszaj.
Ustawioną w pozycji pionowej beczkę pozostaw na kilka dni w temperaturze pokojowej, aby mogła nastąpić druga fermentacja. Następnie na potrzeby procesu dojrzewania, przenieś beczkę w chłodne miejsce. Stara, ale nadal działająca lodówka jest idealnym miejscem, które umożliwi Ci nalewanie piwa we właściwej temperaturze.
Gdy piwo jest już klarowne, możesz zacząć rozlewanie.
Dodatkowe informacje
Kategorie: | Beczki KEG na piwo i akcesoria |
Długość opakowania: | 24.7 cm |
Szerokość opakowania: | 15.7 cm |
Wysokość opakowania: | 15.7 cm |
Waga opakowania: | 0.528 kg |
Brak komentarzy
Brak komentarzy
56,3 zł
Nowy komentarz