Menu
Kultura śmietankowa S31 na 1000 l
Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja twarożków, serów świeżych i miękkich, masła, zakwasu, serów typu Eidam. Czytaj więcej

Na zamówienie

46,4 zł

Numer magazynowy: 2002000

Opis

Sposób użycia:

  • kulturę zaszczepia się bezpośrednio do mleka poddanego obróbce termicznej (podgrzać do co najmniej 85 ° C, 2-3 minuty do produkcji zakwasu; podgrzać do 72-75 ° C, 1-2 minuty do produkcji sera) schłodzić do temperatury kultury, energicznie mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia kultury
  • temperatura hodowli: 22-32 ° C (optymalnie 30 ° C)

Opakowanie:
torebka na 1000 l mleka
Przechowywanie i okres trwałości:
okres trwałości co najmniej 6 miesięcy od daty produkcji w temperaturze przechowywania 4 ° C
Skład:
mleko w proszku, szczepy: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetilactis. Kultura nie zawiera GMO.

Dyskusja 0

Brak komentarzy

Nowy komentarz

Ocena 0

Jeszcze nie ocenione. Bądź pierwszy !

Dodaj

Brak komentarzy

Kultura śmietankowa S31 na 1000 l
Kultura śmietankowa S31 na 1000 l

46,4 zł

Nowe pytanie do produktu

Kod kontrolny

i

Nowy komentarz

Kod kontrolny

i

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produkt został dodany do koszyka
Kontunuuj zakupy Zamówienie