Menu
Żelatyna 20% VINOFERM 100 ml
Głównie stosowany w czerwonych winach, sokach owocowcyh, itd. Zaleca się używać w połączeniu z zolem krzemionkowym (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, dodawane oddzielnie). Łatwiejszy w użyciu niż proszek. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l. Czytaj więcej

7 - 21 dni roboczych

21,7 zł

Numer magazynowy: 005.041.9

Opis

Jak wybrać najskuteczniejszy środek klarujący ?

Jednym z najwygodniejszych sposobów jest metoda prób i błędów: pobierz kilka próbek wina do klarowania i umieść je w probówkach. Do każdej probówki dodaj kilka ml lub g innego środka klarującego. Przygotuj jedną probówkę z winem / sokiem z pektoenzymem i jedną z alfa-amylazą (w owocach bogatych w skrobię). Pozostaw na kilka godzin po czym zobaczysz, który środek klarujący działa najlepiej.

Dyskusja 0

Brak komentarzy

Nowy komentarz

Ocena 0

Jeszcze nie ocenione. Bądź pierwszy !

Dodaj

Brak komentarzy

Żelatyna 20% VINOFERM 100 ml
Żelatyna 20% VINOFERM 100 ml

21,7 zł

Nowe pytanie do produktu

Kod kontrolny

i

Nowy komentarz

Kod kontrolny

i

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produkt został dodany do koszyka
Kontunuuj zakupy Zamówienie