Przepisy na domowy wyrób wina, piwa, serów, likierów, destylatów i wiele innych

Przepisy

Masz ciekawe przepisy, doświadczenia, sztuczki z obszaru produkcji piwa, wina, serów, likierów, destylatów i innych, którymi chciałbyś się podzielić ? Zamieść je na naszej stronie, w naszej księdze odwiedzin albo poślij je do nas e-mailem. A my rozddzielimy je do poszczególnych kategorii.

 

Pozdrawiamy,

 

Zespół Farmarika

Dodaj wiadomość do księgi gości

Wiadomość

Kod kontrolny

i

* (Obowiązkowe)

Lenka 16.4.2013 0:00.00

Jablkové rizoto so syrom a tekvicou Jednoduché, chutné a výdatné rizoto možno podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu. Taliani k jeho príprave používajú biele víno, ktoré však možno nahradiť jablčným muštom, ktoré je pri príprave všetkých druhov rizota vynikajúcim pomocníkom. Zloženie 450g olúpanej tekvice pokrájanej na kocky 2 veľké šťavnaté jablká pokrájané na kocky 2 lyžice olivového oleja 1 veľkú nakrájanú cibuľu 2 lyžice slnečnicového oleja 2 strúčiky jemne nasekaného čerstvého cesnaku 100g nadrveného čerstvého špenátu 200g syru Feta 60g strúhaného parmezánu 150ml jablčného muštu 850 ml zeleninového vývaru 350g kvalitnej ryže Čierne korenie a soľ podľa chuti Šalviové listy - na ozdobenie Postup 1./ Do zapekacej nádoby nalejeme olivový olej, pridáme tekvicu nakrájanú na kocky a zakryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 ° C. Keď tekvica zmäkne, dáme dole alobal a pečieme dozlatista ešte 5 až 10 minút. 2./ Na vyššej panvici alebo v hrnci speníme na oleji cibuľu a cesnak, miešame kým cibuľa nezmäkne. Pridáme ryžu, dobre premiešame a krátko opečieme po dobu 2-3 minút. 3./ Na ryžu nalejeme jablčný mušt, všetko dobre premiešame. Postupne podlievame horúcim zeleninovým vývarom (vývar postupne pridávame asi po 1dcl, počkáme kým sa nevyvarí). Miešame počas celej doby varenia (aby sa ryža neprilepila), až kým ryža nezačne byť mierne rozvarená. 4./ Keď je tekvica dozlatista upečená, pridáme syr Feta a vložíme naspäť do rúry, kým sa syr okolo okrajov nerozpustí. 5./ Do rizota primiešame polovicu množstva tekvice, pridáme parmezán, špenát, čerstvé mleté korenie a jablká pokrájané na kocky. Miešame na miernom ohni, kým jablká nezmäknú. 6./ Rizoto podávame na taniere, na vrch rizota pridáme zvyšnú tekvicu s Feta syrom, čerstvé mleté ​​čierne korenie a ozdobíme lístkami zľahka opraženej čerstvej šalvie. Dobrú chuť!

Lenka 16.4.2013 0:00.00

Jablčný punč s korením Zloženie 2l domáceho jablkového muštu 6 tyčiniek sladkého drievka, 6 klinčekov, badyán, muškátový oriešok, zázvor najemno nasekaný 2 jablká nakrájané na tenké plátky 2 pomaranče nakrájané na tenké plátky Šťava z 2 citrónov Postup Jablkový mušt a korenie dáme do hrnca, privedieme do varu a  na miernom ohni varíme asi 20 minút (pokiaľ sa korenie nevyluhuje). Na konci varenia pridáme šťavu z citrónov a plátky z jabĺk a pomarančov. Dobrú chuť! „Somerset Cider“ bochník (podľa originálneho receptu pochádzajúceho z oblasti Somerset na juhovýchode Anglicka) Zloženie 350g mix sušeného ovocia 250ml jablčného muštu 300g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 50g vlašských orechov (nakrájané) 170g hnedého cukru 2 vajcia Postup 1./ Ovocie zalajeme muštom a necháme cez noc namočené. 2./ Ovocie a jablčný mušt dáme do hrnca, privedieme do varu a necháme vychladnúť 3./ Zmiešame múku, cukor a orechy 4./ Pridáme vajcia a zmes sušeného ovocia s muštom. Dobre premiešame 5./ Zmes nalejeme do formy na pečenie. Pečieme pri teplote 180 ° C asi 30 minút 6./ Znížime teplotu na 170 ° C a pečieme ďalších 30 až 45 minút, kým nie je bochník tuhý a dozlatista upečený 7./ Necháme vychladnúť, koláč môžeme pred podávaním pocukriť, ozdobiť cukrovou alebo čokoládovou polevou. Dobrú chuť!

 

ciara

  

Farmárik, s.r.o., Bolešov 448, 018 53 Bolešov

sales@farmarik.pl 

Tel. +48 604 662 314 (kontakt w języku polskim 8:30 - 9:30)

Tel: +421 948 122 561 (kontakt w języku słowackim 7:30 - 15:30)

 

ciara

Privacy preferences

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły

Nasza strona internetowa przechowuje dane na Twoim urządzeniu (pliki cookie i repozytoria przeglądarek) w celu identyfikacji Twojej sesji i osiągnięcia podstawowej funkcjonalności platformy, doświadczenia z przeglądania i bezpieczeństwa.

Możemy przechowywać dane na Twoim urządzeniu (pliki cookie i repozytoria przeglądarek) w celu zapewnienia dodatkowych funkcji poprawiających komfort przeglądania, przechowywania niektórych preferencji bez posiadania konta użytkownika lub bez logowania, korzystania ze skryptów i/lub zasobów stron trzecich, widżetów itp.

Korzystanie z narzędzi analitycznych pozwala nam lepiej zrozumieć potrzeby naszych gości i sposób, w jaki korzystają z naszej witryny. Możemy używać narzędzi własnych lub stron trzecich do śledzenia lub rejestrowania przeglądania naszej strony internetowej, analizowania narzędzi lub komponentów, z którymi wchodziłeś w interakcję lub z nich korzystałeś, w celu rejestrowania zdarzeń konwersji i tym podobnych.

Możemy używać plików cookie i narzędzi stron trzecich w celu ulepszania produktów i / lub usług naszych lub naszych partnerów oraz ich przydatności dla Ciebie w oparciu o produkty lub strony, które odwiedziłeś w tej witrynie lub na innych witrynach.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.