Kompletna oferta urządzeń, surowców do domowej i komercyjnej produkcji piwa
-
7 - 21 dni roboczych
14,9 zł
-
Suszone drożdże winiarskie KITZINGER - wszystkie cele - na 50 litrów
(001.092.6)Kod produktu: 001.092.6. Suszone drożdże w torebkach 5 g, wystarczających na 50 l.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
14,7 zł
-
Tannivin SUPERB Vinoferm 20 g
(005.012.0)Specjalna tanina dębowa, przeznaczona do poprawy bukietu i ciała wina. Ma działanie harmonizujące i stabilizujące kolor bez zwiększania goryczy, co umożliwia stosowanie większych dawek. Może być dodana w pierwszym staczaniu. Dawkowanie do czerwonego wina: 1-20 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań. Dawkowanie do białego wina: 1-5 g / 100 l wina, w zależności od osobistych upodobań.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
78,7 zł
-
Winian potasu 100 g
(003.120.3)Czysty kamień winny. Dodaje się do jaśniejszych win w celu przeprowadzenia naturalnej stabilizacji na zimno: schładzając wino do < 4°C i dodając kamień winny (4 g / l). Czas reakcji: 4-6 godzin, po których wino należy przefiltrować. Wytrącenie kryształów kamienia winnego w zbiorniku zapobiega wytrącaniu kryształów w butelkowanym winie.
7 - 21 dni roboczych
33,1 zł
-
VINOFERM Benton 100 g
(005.015.3)Specjalny, wysokiej jakości bentonit do wina, w formie granulatu. O bardzo dużej chłonności. Wykorzystywany również do wstępnego klarowania wina i moszczu. Dawkowanie: 1-2 g / l. Pozostaw na noc do namaczania w 10-krotnej objętości wody, a następnie dodaj do wina.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
15,7 zł
-
VINOFERM Benton 1 kg
(005.021.1)Specjalny, wysokiej jakości bentonit do wina, w formie granulatu. O bardzo dużej chłonności. Wykorzystywany również do wstępnego klarowania wina i moszczu. Dawkowanie: 1-2 g / l. Pozostaw na noc do namaczania w 10-krotnej objętości wody, a następnie dodaj do wina.
7 - 21 dni roboczych
50,3 zł
-
Kapsułki pochłaniające zapach do Sterilock® 4 szt.
(010.103.0)Pochłaniające zapach kapsułki, które mogą być zamontowane w rurce femrntacyjnej Sterilock®.
Wysyłamy do 48 godzin (6 szt.)
22,6 zł
-
Kreda VINOFERM neutralizator kwasowości 1 kg
(003.103.9)Kod produktu: 003.103.9. Najpopularniejszy neutralizator kwasowości ! Zawiera extra czysty węglan wapnia. Dakowanie: 6,5 g / 10 l obniża kwasowość o 1 g / l. Wytrąca również kwas szczawiowy z rabarbaru. Dawkowanie: 2 g / l soku z rabarbara.
7 - 21 dni roboczych
48,1 zł