Kompletna oferta urządzeń, surowców do domowej i komercyjnej produkcji piwa
-
Acidex VINOFERM 1 kg
(003.132.8)Kod produktu: 003.132.8. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
69,6 zł
-
Acidex VINOFERM 100 g
(003.130.2)Kod produktu: 003.130.2. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
21,7 zł
-
ALCOPUR Alcoferm 5 g
(006.134.0)Specjalnie adsorbuje składniki mineralne wykorzystywane do harmonizowania bukietów napojów - likierów, alkoholów. Usuwa surowe aromaty świeżo destylowanego alkoholu. Wystarcza na 10 - 20 litrów alkoholu. UŻYCIE: dodaj do alkoholu i delikatnie zamieszaj. Pozostaw na 1 - 3 dni, regularnie degustując. Odpompuj, gdy pożądany efekt został osiągnięty. ALCOPUR nie rozpuszcza się w alkoholu / likierze,...
7 - 21 dni roboczych
21,8 zł
-
ALCOPUR Alcoferm 50 g
(006.135.8)Specjalnie adsorbuje składniki mineralne wykorzystywane do harmonizowania bukietów alkoholów. Usuwa "surowy" charakter szybko i łatwo. Jest nierozpuszczalny w alkoholu, jest łatwy w usuwaniu i nie pozostawia w alkoholu żadnych resztek ! Dawka: 2 - 7 g / 10 litrów. Czas kontaktu: 1 - 3 dni.
7 - 21 dni roboczych
65,4 zł
-
Bakterie do jabłkowo-mlekowej fermentacji MALOCID 25 g na 50 litrów
(001.300.3)Kultura do kontrolowanej fermentacji malolaktycznej. Zawiera wysokie stężenie bakterii Leuconostic Oenos, które przekształcają obecny kwas jabłkowy w kwas winowy. Zmniejsza to kwasowość, zmiękcza smak i zwiększa stabilność wina. Ta technika jest używana w branży od lat i jest teraz dostępna również dla domowych winiarzy! Dozowanie: 5 g/10 l wina. Dodaj do wina po fermentacji i przed klarowaniem.
7 - 21 dni roboczych
42,2 zł
-
Biały, rozdrobniony cukier kandyzowany 500 g
(007.083.9)Oryginalny cukier kandyzowany używany w wielu bielgijskich browarach. Dodaje niepowtarzalnego smaku. Odpowiedni do win, likierów i wypieków lub do wyroby własnego syropu z bzu.
Wysyłamy do 48 godzin (4 szt.)
27,3 zł
-
Neutralizator kwasowości FBN VINOFERM 1 kg
(003.113.8)Kod produktu: 003.113.8. Złożony neutralizator kwasowości (deacidifier), zawierający węglan wapnia, węglan potasu i winian potasu. Ze względu na skład odkwaszanie przebiega w sposób bardziej zrównoważony niż przy użyciu prostych odkwaszaczy. Jest to korzystne dla ogólnego smaku wina. Dawkowanie: 10 g / 10 litrów obniża kwasowość o 1 g / litr.
7 - 21 dni roboczych
61 zł
-
DUB-a-VIN Vinoferm 100 ml
(006.031.9)Naturalny ekstrakt z dębu, wysokiej jakości ! Ekstrakt ten zmieni wino w ciągu kilku dni, podobnie jak drewniana beczka w ciągu kilku lat. Dawkowanie: dla białych win: 2 ml / l, dla czerwonych win: 4 ml / l, whisky, koniak i sherry do 12 ml / l. Nie należy stosować w winach komercyjnych !
7 - 21 dni roboczych
43,6 zł
-
Enzym VINOFERM Zymex AROMA 100 g
(003.075.9)Kod produktu: 003.075.9. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...
7 - 21 dni roboczych
30,5 zł
-
Żelatyna 20% VINOFERM 100 ml
(005.041.9)Głównie stosowany w czerwonych winach, sokach owocowcyh, itd. Zaleca się używać w połączeniu z zolem krzemionkowym (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, dodawane oddzielnie). Łatwiejszy w użyciu niż proszek. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
21,8 zł
-
Granucol FA 1 kg
(006.043.4)Granulowany węgiel aktywny pochodzenia roślinnego, specjalnej jakości do wina. Usuwa lub poprawia kolor, zachowując jednocześnie smak. Ma wysoką chłonność i jest łatwy do usunięcia, dzięki specjalnej strukturze granulatu. Dawkowanie: 1-3 g/10 l, dodaje się stale i mocno mieszając. Usunąć po 1 dniu filtrowania.
Długoterminowo niedostępne
118,3 zł
-
Granucol FA 100 g
(006.040.0)Granulowany węgiel aktywny pochodzenia roślinnego, specjalnej jakości do wina. Usuwa lub poprawia kolor, zachowując jednocześnie smak. Ma wysoką chłonność i jest łatwy do usunięcia, dzięki specjalnej strukturze granulatu. Dawkowanie: 1-3 g/10 l, dodaje się stale i mocno mieszając. Usunąć po 1 dniu filtrowania.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
25,2 zł