Menu
  • Farmárik
  • Pre domácich výrobcov
  • Varenie piva
  • Muštáreň
  • Výroba vína
  • Včelárske potreby
  • doprava
  • Poprzedni
  • Następna

Kompletna oferta urządzeń, surowców do domowej i komercyjnej produkcji piwa

56 produktów

  • Acidex VINOFERM 1 kg

    (003.132.8)

    Kod produktu: 003.132.8. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.

    Wysyłamy do 48 godzin

    69,6 zł

  • Acidex VINOFERM 100 g

    (003.130.2)

    Kod produktu: 003.130.2. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.

    Wysyłamy do 48 godzin

    21,7 zł

  • ALCOPUR Alcoferm 5 g

    (006.134.0)

    Specjalnie adsorbuje składniki mineralne wykorzystywane do harmonizowania bukietów napojów - likierów, alkoholów. Usuwa surowe aromaty świeżo destylowanego alkoholu. Wystarcza na 10 - 20 litrów alkoholu. UŻYCIE: dodaj do alkoholu i delikatnie zamieszaj. Pozostaw na 1 - 3 dni, regularnie degustując. Odpompuj, gdy pożądany efekt został osiągnięty. ALCOPUR nie rozpuszcza się w alkoholu / likierze,...

    7 - 21 dni roboczych

    21,8 zł

  • ALCOPUR Alcoferm 50 g

    (006.135.8)

    Specjalnie adsorbuje składniki mineralne wykorzystywane do harmonizowania bukietów alkoholów. Usuwa "surowy" charakter szybko i łatwo. Jest nierozpuszczalny w alkoholu, jest łatwy w usuwaniu i nie pozostawia w alkoholu żadnych resztek ! Dawka: 2 - 7 g / 10 litrów. Czas kontaktu: 1 - 3 dni.

    7 - 21 dni roboczych

    65,4 zł

  • Bakterie do jabłkowo-mlekowej fermentacji MALOCID 25 g na 50 litrów

    (001.300.3)

    Kultura do kontrolowanej fermentacji malolaktycznej. Zawiera wysokie stężenie bakterii Leuconostic Oenos, które przekształcają obecny kwas jabłkowy w kwas winowy. Zmniejsza to kwasowość, zmiękcza smak i zwiększa stabilność wina. Ta technika jest używana w branży od lat i jest teraz dostępna również dla domowych winiarzy! Dozowanie: 5 g/10 l wina. Dodaj do wina po fermentacji i przed klarowaniem.

    7 - 21 dni roboczych

    42,2 zł

  • Biały, rozdrobniony cukier kandyzowany 500 g

    (007.083.9)

    Oryginalny cukier kandyzowany używany w wielu bielgijskich browarach. Dodaje niepowtarzalnego smaku. Odpowiedni do win, likierów i wypieków lub do wyroby własnego syropu z bzu.

    Wysyłamy do 48 godzin

    27,3 zł

  • Neutralizator kwasowości FBN VINOFERM 1 kg

    (003.113.8)

    Kod produktu: 003.113.8. Złożony neutralizator kwasowości (deacidifier), zawierający węglan wapnia, węglan potasu i winian potasu. Ze względu na skład odkwaszanie przebiega w sposób bardziej zrównoważony niż przy użyciu prostych odkwaszaczy. Jest to korzystne dla ogólnego smaku wina. Dawkowanie: 10 g / 10 litrów obniża kwasowość o 1 g / litr.  

    7 - 21 dni roboczych

    61 zł

  • DUB-a-VIN Vinoferm 100 ml

    (006.031.9)

    Naturalny ekstrakt z dębu, wysokiej jakości ! Ekstrakt ten zmieni wino w ciągu kilku dni, podobnie jak drewniana beczka w ciągu kilku lat. Dawkowanie: dla białych win: 2 ml / l, dla czerwonych win: 4 ml / l, whisky, koniak i sherry do 12 ml / l. Nie należy stosować w winach komercyjnych !

    7 - 21 dni roboczych

    43,6 zł

  • Enzym VINOFERM Zymex AROMA 100 g

    (003.075.9)

    Kod produktu: 003.075.9. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...

    7 - 21 dni roboczych

    30,5 zł

  • Żelatyna 20% VINOFERM 100 ml

    (005.041.9)

    Głównie stosowany w czerwonych winach, sokach owocowcyh, itd. Zaleca się używać w połączeniu z zolem krzemionkowym (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, dodawane oddzielnie). Łatwiejszy w użyciu niż proszek. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l.

    7 - 21 dni roboczych

    21,8 zł

  • Granucol FA 1 kg

    (006.043.4)

    Granulowany węgiel aktywny pochodzenia roślinnego, specjalnej jakości do wina. Usuwa lub poprawia kolor, zachowując jednocześnie smak. Ma wysoką chłonność i jest łatwy do usunięcia, dzięki specjalnej strukturze granulatu. Dawkowanie: 1-3 g/10 l, dodaje się stale i mocno mieszając. Usunąć po 1 dniu filtrowania.

    Długoterminowo niedostępne

    118,3 zł

  • Granucol FA 100 g

    (006.040.0)

    Granulowany węgiel aktywny pochodzenia roślinnego, specjalnej jakości do wina. Usuwa lub poprawia kolor, zachowując jednocześnie smak. Ma wysoką chłonność i jest łatwy do usunięcia, dzięki specjalnej strukturze granulatu. Dawkowanie: 1-3 g/10 l, dodaje się stale i mocno mieszając. Usunąć po 1 dniu filtrowania.

    Wysyłamy do 48 godzin

    25,2 zł

Parametry

Producent

Dostępność
Wyszukaj tekst

Szukaj wyniku filtrowania według pełnego tekstu

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produkt został dodany do koszyka
Kontunuuj zakupy Zamówienie