Do domu, małych i dużych producentów
-
7 - 21 dni roboczych
14,9 zł
-
7 - 21 dni roboczych
11,1 zł
-
7 - 21 dni roboczych
14,9 zł
-
Bakterie do jabłkowo-mlekowej fermentacji MALOCID 25 g na 50 litrów
(001.300.3)Kultura do kontrolowanej fermentacji malolaktycznej. Zawiera wysokie stężenie bakterii Leuconostic Oenos, które przekształcają obecny kwas jabłkowy w kwas winowy. Zmniejsza to kwasowość, zmiękcza smak i zwiększa stabilność wina. Ta technika jest używana w branży od lat i jest teraz dostępna również dla domowych winiarzy! Dozowanie: 5 g/10 l wina. Dodaj do wina po fermentacji i przed klarowaniem.
7 - 21 dni roboczych
42,1 zł
-
7 - 21 dni roboczych
21,7 zł
-
Wysyłamy do 48 godzin (4 szt.)
34,9 zł
-
7 - 21 dni roboczych
78,7 zł
-
7 - 21 dni roboczych
108,9 zł
-
7 - 21 dni roboczych
39,1 zł
-
7 - 21 dni roboczych
108,9 zł
-
7 - 21 dni roboczych
27,3 zł
-
Acidex VINOFERM 1 kg
(003.132.8)Kod produktu: 003.132.8. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
69,5 zł