Sprzęt, kultury bakterii, zioła, składniki do produkcji serów, masła, jogurtów
Podpuszczki
Sprzęt hobbystyczny
Formy do serów
Wirówki masła
Nalewarki
Produkcja jogurtów
Środki czyszczące
Instrumenty pomiarowe
Tarki do sera
Kotły serowarskie
Urządzenia do pakowania mleka
Zestawy startowe - sery
Zioła do serów i masła
Inne dodatki
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura probiotyczna na 1 l
(2002040)Suszona kultura do bezpośredniego zaszczepienia 1 litra mleka. Zastosowanie: produkcja kwaśnego napoju mlecznego z bakteriami probiotycznymi.
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 5 dni
4,6 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Owcza kultura śmietankowa ZS 25 na 1 l
(2002011)Suszona kultura do bezpośredniego zaszczepienia 1 litra mleka. Możliwość wielokrotnej inokulacji. Zastosowanie: produkcja kwaśnego napoju mlecznego (kwaśnego mleka), serów świeżych i parzonych, owczych i krowich serów w grudach.
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 5 dni
10,9 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura śmietankowa S62 na 200 l
(2002041)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: do produkcji twarogu, sera świeżego, sera Eidam, śmietany.
Długoterminowo niedostępne
29,6 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura śmietankowa S31 na 200 l
(2002044)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja twarożków, serów świeżych i miękkich, masła, zakwasu, serów typu Eidam.
Długoterminowo niedostępne
29,1 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura śmietany owczej ZS 25 na 200 l
(2002033)Liofilizowana kultura (wyizolowana z owczego sera grudkowego) do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja kwaśnych napojów mlecznych, świeżego i mytego sera, owczego i krowiego sera w grudach.
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (2 szt.)
28,4 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura serowarska S31+73 na 200 l
(2002045)Liofilizowana kultura do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja sera z podgrzewanym twarogiem (typu eidam), twarogu termofilnego i przemysłowego.
Długoterminowo niedostępne
31,8 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura serowarska S62+73 na 200 l
(2002050)Liofilizowana kultura do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja serów z wysoko podgrzaną podpuszczką (typu Emmental).
Długoterminowo niedostępne
29,7 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura jogurtowa S na 200 l
(2002042)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja jogurtów, napojów jogurtowych, deserów. Kultura charakteryzuje się kremową konsystencją i większą gęstością.
Długoterminowo niedostępne
30,3 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura jogurtowa S4 na 200 l
(2002048)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja jogurtów (szczególnie niskotłuszczowych), także z mleka koziego, produkcja deserów jogurtowych. Kultura charakteryzuje się konsystencją bardzo gęstą aż lepką.
Długoterminowo niedostępne
28,4 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura kefirowa S na 200 l
(2002043)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja mleka kefirowego.
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (3 szt.)
31,1 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Acidofilna (SAB) kultura probiotyczna na 200 l
(2002046)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja kwaśnego mleka z bakteriami probiotycznymi.
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (7 szt.)
32,9 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Kultura śmietankowa S62 na 1000 l
(2002004)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: do produkcji twarogu, sera świeżego, sera Eidam, śmietany.
Długoterminowo niedostępne
42 zł
